Moni haluaa apua, linkkejä


 

532 NULL

Moni haluaa apua

12.5.2018 la

Sähkötupakka eli sähköhöyrystin korvaavana välineenä tupakoinnin sijaan on edelleen monelle hyvin tuntematon väline ja joillekin jopa jonkinlainen tabu. Vähiten tästä ei voi syyttää esim lääkeyhtiöiden vahvaa manipulaatiota "terveysnikotiineineen". Siksi apua on vaikea saada tai sitä ei edes kehtaa pyytää.

Monesti sähköhöyrystimen käyttöä tupakoinnista vieroittamiseen ei osata edes ajatella vaikka monia muita konsteja purkkatupakoineen on jo kokeiltu. Ihan ensi kertaa asian kanssa pähkäilevälle haluankin suositella luettavaksi "Tupakasta eroon" blogiani jossa käsittelen omalta kohdaltani kaikki ne tuntemukset sekä havainnot joita koin viroittautessani tupakasta.

Erikseen lisäsin vielä monia sellaisia tilapäivityksiä joilla oli minulle itselleni suuri merkitys juuri sillä hetkellä. Ne keskustelualueen / ja muun kautta tulleet uudet sähkösavuke jutut. Noloo polttaa sähköröökii jne.. Mistä löydän apua? Missä laitteita yms myydään?

Apua sekä opastusta kaipaavia henkilöitä on jo monia.

**Tänään tapahtui taas**

Taas jälleen tänään sain autettua erään tupakoinnista eroon haluavan henkilön höyryttelyn tielle. Henkilö otti minuun yhteyttä itse henkilökohtaisesti.

Opastin häntä sähköpostitse sekä myös puhelimitse kaiken avun minkä pystyin ja opastin hänet höyryttelyn alkuun. Hän kertoi olleensa läpeensä tuskastunut erilaisiin tupakasta vierotus kokeiluihinsa. Hänen kertomansa mukaan nyt on viimeinen oljenkorsi meneillään.

Ongelmana on ollut tiedon vähäisyys, kuten mistä laitteita sekä nesteitä voi hankkia, mitä ne maksaa ja minkälainen laite kannattaisi hankkia jne.. Hän on kysynyt neuvoa keskustelualueella mutta hänen ideansa oli jopa torpattu epäonnistuneena jo ennen kokeilua.

Lisäksi. Hän ei edes kehdannut enää uudelleen joka paikasta kysyä. Ei ollut ensimmäinen autettava, enkä usko olevaan viimeinenkään. Autan mielelläni edelleen myös uusia joilla on epäietoisuutta.

Itselläni oli todellakin niin suuri onni aloittaessani höyryttelyn. Alun kangertelun jälkeen löysin helposti useita alan yrityksien nettisivuja sekä keskusteluita. Luin ahnaasti kaiken tiedon minkä kerkesin ja mitä oli saatavilla sekä liityin keskusteluryhmiin.

Nyt alan liikkeet eivät saa toimia samoin 1.7.2017 jälkeen. Ongelmaksi jäi tuleville aloittelijoille vakava tiedon puute. Tietoa sekä keskustelua höyryttelystä on paljon. Mutta suuri osa myönteisestä ilmapiiristä on muulla kielellä kuin suomen kielellä.

Aika moni pähkäileen omassa yksinäisuudessään sähköhöyryttimen käyttöä. Moni ei kehtaa kysellä julkisesti, koska sähköhöyryttimen käytöstä on tehty jotenkin oikean ts riippumattoman tiedon tiedon puutteesta johtuen epäkelpo tapa tupakan polton lopettamiselle.

Ehkä nyt kuitenkin ollaan yleisellä tasolla hiukan käännytty pehmeämpään linjaukseen, ainakin sille alkaisi näyttää. Tästä saa paljolti kiittää Vapers ry toimintaa höyryttelytiedon esille tuomisesta. Kolme ensimmäistä alkuun auttamaani henkilöä olivat sellaiselta keskustelualueelta / ryhmästä jossa tupakoinnin lopettaneet tai lopettamista harkinneet tukevat toinen toistaan.

Lopetettuani tupakanpolton aloittaessani "Tupakasta eroon" projektini liityin heti mukaan muutamaan keskusteluryhmään. Toiset ryhmät käsittelivät jo lähtökohtaisesti tupakoinnin sijasta höyryttelyä ja toisissa ryhmissä lähtökohta oli jopa ehkä hieman kielteinen höyryttelylle.

Itse olen omien kokemuksieni myötä sekä havaittuani että panettelu höyryttelyä kohtaan olikin suurimmaksi osaksi lääketehtaiden sekä tupakkayhtiöiden pelkoa markkinoiden menetyksestä , tein päätöksen siirtyä höyryttelyn näkyväksi kannattajaksi.

Unohtaa ei tietenkään voi valtion veroja joiden menettäminen tupakoinnin vähentyessä on vääjäämätöntä. ( Nyt 1.7.2017 lähtien nikotiiniliuos on verollista myös tupakkatuotteena )

Palaan takaisin niihin kolmeen ensimmäiseen henkilöön. He kokivat kielteisyyttä omalle harkinnalleen. He kokivat jäävänsä ilman tukea harkitessaan höyryttelyyn siirtymistä. Jotkin vertaiset ryhmässä jopa alkoivat panetella asiasta.

Nyt tilanne heillä on hyvä. Nämä kolme ovat lopettaneet tupakoinninen sekä siirtyneet kokonaan höyryttelijöiksi ja viimeisimmän tietoni mukaan kukaan heistä ei ole palannut tupakoitsijaksi. Yksi näistä harkitsee jo kovasti jopa höyryttelynkin lopettamista. (ehkä hieman hätäinen )

Muista henkilöistä myöhemmin, sekä muualta tulleisiin joita olen opastanut,,, en nyt tällä kertaa puutu. Heitäkin on, sen vain totean. Laki on sellainen ettei yritys höyryttelystä saa kertoa. Yksityinen, kuten minä, voin sen tehdä.

#.........................................................................................................................................

##Poimittuja kysymyksiä kuten...

**Jo käytön aloittaneilla.**

"Kun aloin höyryttelemään niin parin viikon päästä alkoi höyryttely yskittämään?"

"Kuinka nopeasti voin alkaa vähentämään nikotiinia?"

"Tupakkaa tekee vieläkin mieli niin pirusti, mitä teen?"

**Käytön aloitusta harkitsevilla.**

"Mistä laitteita ja aineita saa?"

"Onko höyryttely kallista?"

"Missä saan höyrytellä?" jne..

Tässä paikkoja jota vastaavat kysymyksiisi mielellään. SINUN ITSESI TULEE OLLA ROHKEA. Laki on sen luonteinen että sinua ei saa neuvoa jos et kysy. ja joitakin asioita ei saa neuvoa vaikka kysytkin.

Facebook

Höyryttelyryhmiä

Sähkötupakka K-18 https://www.facebook.com/groups/179092502101285/

Vapottajat https://www.facebook.com/groups/231732443601040/

Vapottajat Improved K-18 https://www.facebook.com/groups/1616085045338315/

Höyryttely kirppiksiä

Nestekirppis, Liemikööri K18 https://www.facebook.com/groups/1540403986233906/

Vape nesteet/osta/myy/anna https://www.facebook.com/groups/203234593465209/?ref=br_rs

Vapottajat -kirpputori K-18 https://www.facebook.com/groups/674511312582630/

Sähkötupakkakirppis K18 https://www.facebook.com/groups/559863630767525/

Tupakoinnin lopettaminen ryhmät

Irti tupakasta-vertaistukiryhmä https://www.facebook.com/groups/52791856413/?ref=br_rs

Tupakoinnin lopetus https://www.facebook.com/groups/77066797961/ Yhteisö: Oikeasti Savuton

Suomi 2020 https://www.facebook.com/Oikeasti-Savuton-Suomi-2020-1551346658513578/

Irti tupakasta https://www.facebook.com/IrtiTupakasta/

Muu Internet

VAPERS ry.

YHDISTYS HÖYRYTTELIJÄN ASIALLA.

Yhdistyksen tarkoituksena on vähentää tupakoinnista aiheutuvia haittoja tupakointia vähentämällä ja lisätä tietämystä sähkötupakasta. Vapers Finland ry julkaisee ja kääntää tutkimustietoa suomeksi sekä pyrkii tiedottamaan ja vaikuttamaan sähkösavukkeita koskevaan lainsäädäntöön. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain Suomen suurimman höyrytapahtuman, Vapefest Finlandin.

http://www.vapers.fi

Tarinoita tupakoinnin lopettamisesta. Tupakoinnin lopettaminen on oikeasti helppoa. Unohda nikotiinipurukumit, -suihkeet ja -laastarit, parempiakin vaihtoehtoja on. Paras vaihtoehto on olla aloittamatta, toiseksi paras on lopettaa kuin seinään, kolmas ja miellyttävin vaihtoehto on siirtyä savun sijasta höyryyn.

Sähkösavukkeet ovat tulleet jäädäkseen, vaikka lääke- ja tupakkateollisuuden lobbaamat lääketieteen ”ammattilaiset” ja viranomaiset vastaan hanakasti väittävät. http://www.eroatupakasta.fi

https://vk.com/club162476117

Kaikkea:

http://topvape.fi/

mm. kartta myymälöistä, nestelaskuri, tietoa http://vapottajat.com/

mm. Höyrypään käsikirja http://www.e-savuke.com/kaupat/ https://www.aftertaster.fi/

https://www.puffila.com/ https://www.finnvape.fi/

https://www.vaperoom.fi/

https://www.unclecycos.com/ http://tuontiliike.fi/jalleenmyyjat/

Äärimmäisessä hädässä voit turvautua http://www.paulsaar.com/jalleenmyyjat

https://store.vaporart.it/index.php #......................................................................................................................................... 1 2018-05-12 08:35:58 5