· 
Last updated 20.9.2019 - 7.59 Visible also to unregistered users
 

Miten tämä tulee päättymään?

Sähkötupakkaliikkeissä myydään makunesteitä, eivätkä viranomaiset usko, että niillä maustetaan ruokia – kiistaa selvitellään nyt oikeudessa

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006159838.html

“…SUOMEN sähkösavukekentällä on jo vuosia kuplinut kiista siitä, saako alan kaupoissa myydä höyryn makua muokkaavia nesteitä.

Kesän kynnyksellä Kotkassa ratkesi kamppailun ensimmäinen erä. Sähkösavukekauppiaat lyötiin hetkellisesti kanveesiin Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Sikäläistä Puff-kivijalkaliikettä pyörittävä SKA Liquids oy vaati toukokuisessa käsittelyssä makunesteiden myyntikiellon ja saamansa uhkasakon kumoamista. Vaihtoehtoisesti asiassa tulisi pyytää ennakkoratkaisua EU:n tuomioistuimelta.

Yritys perusteli kantaansa seuraavasti:

“Puff Kotka on sähkösavukkeiden erikoisliike -- Lisäksi liikkeessä on myynnissä pieniä määriä elintarvikkeita. Elintarvikemakutiivisteet on tarkoitettu erilaisten ruokien ja juomien maustamiseen, muun muassa leivontaan.” …

Loppujen lopuksi tässäkin asiassa taistelun motiivina on raha. “Terveysnikotiinit” kuten Nicotinell …jne mitä niitä nyt onkaan, omaavat niin suuret “paukut” massia että sen vaikutusta on jopa vaikea olla huomaamatta.

Joku sanoo nyt että se on THL ja ASH yms joka ajaa terveys asiaa, eikä nämä “terveysnikotiinit” . Suosittelen ottamaan asiasta itse henkilökohtaisesti selvää. Kannattaa aloittaa vaikka henkilöyhteyksillä jne.. Markkinavoimilla on osansa.