Kun tähän on tultu

 · 
Last updated 14.10.2019 - 14.27 Visible also to unregistered users

 

On olemassa ihmisiä jotka ovat hyväuskoisempia kuin toiset, on ihmisiä joilla asioiden “hoksaaminen” kestää pidempään kuin toisilla. Lisäksi on olemassa ihmisiä jotka uskovat ihan kaiken mitä kirjoitetaan.

Mutta. Nyt aletaan olemaan näissä sähkötupakoinnin mustamaalaamis jutuissa jo melko syvällä suon silmässä. Ja edelleenkin pidetään ihan kaikkia kansalaisia niin yksinkertaisina …

Kun maailman otsikoissa on jo viikkojen ajan ollut varoituksia ettei höyryttelyssä saa käyttää laittomia katukauppa kannabis tuotteita jotka voivat olla sisällöltään ihan mitä vain.. … johtuen kuoleman vaarasta sekä vakavista sairaustapauksista., ja meillä täällä Suomessa on kaikki haluttu yhdistää sähkötupakointiin.. .. ..Vaikka jopa laitteet sekä niissä käytetyt aineet eivät ole välttämättä edes näitä e-cigrette tyyppisiä.

Nyt sitten on tehty havainto.. oikein ilmoitus.. ei tosin ihan äskettäin tapahtunut asia, eikä ihan kuolemaankaan johtanut, … Ilmoitus on varmaanki todellinen, sitä en edes lähde kiistämään. Mutta se miten ja millä sisällöllä se päätyy ihmisten luettavaksi on jo jotain sieltä…

*(Nyt on muistettava että allergisia oireita voi esiintyä. Esim PG:lle (*propyleeniglykoli) on allergisia ihmisiä. (PG:tä käytetään myös rokotteiden sidosaineena ) Nykyisin on monet siirtyneet käyttämään ihan pelkkää VG ainetta.)

…”Ruokolaisen mukaan kyse on tuoreesta, joidenkin päivien takaisesta yhteydenotosta. Keskustelu ilmoittajan kanssa oli luottamuksellinen, joten Ruokolainen ei voi kertoa tarkkoja yksityiskohtia.

– Kyseinen henkilö epäilee, että sähkösavukkeen käytöstä on tullut oireita, jotka ovat osittain samantyylisiä kuin Yhdysvalloissa raportoidut, Ruokolainen kertoo.

Hänen mukaansa ilmoittajan oireet ilmaantuivat vuosia sitten, ja ovat nykyään ilmeisesti helpottaneet.”…

Ja tietenkin jottei asia unohtuisi!!

THL:n mukaan sähkösavukkeita ei nykyisen tutkimustiedon valossa voida pitää tehokkaana apuvälineenä tupakoinnin lopettamisessa.

n

THL rahoittajat v. 2018:

10 suurinta yhteisrahoittajaa 2018 (M €)

1 sosiaali- ja terveysministeriö 22,0
2 Suomen Akatemia 4,4
3 Euroopan unioni 3,4
4 kunnat ja kuntayhtymät 1,0
5 Helsingin yliopisto 0,8
6 opetus- ja kulttuuriministeriö 4,4
7 GlaxoSmithKline Oy 0,4
8 Suomen molekyylilääketieteen insituutti (FIMM) 0,4
9 Sitra 0,4
0 Kela 0,4

Kun sähkötupakoinnin vaikutuksia tupakoinnin lopettamisen tueksi pohtii…

( Linkit ovat vapers.fi sivuilta )

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/add.14656?sharing_unavailable=mobile_device

…”syöpäjärjestö Cancer Research UK:n toimeksiannosta, ja se kattoi lähes 19.000 brittiä, jotka olivat yrittäneet tupakoinnin lopettamista viimeisen 12 kuukauden aikana. Otos koottiin vuosien 2006-2018 välillä toteutetuista kansallisista kyselytutkimuksista.”…

…”Vertailuissa selvästi parhaiten pärjäsivät sähkösavukkeet ja varenikliini, joista ensinmainittu paransi tupakoinnin lopettamisessa onnistumisen todennäköisyyttä 95 prosentilla ja jälkimmäinen 82 prosentilla. Nikotiinilaastareita ja -purukumia reseptillä hankkineilla onnistumisen todennäköisyys kasvoi 34 prosentilla, kun taas ilman reseptiä hankittuna ne eivät parantaneet todennäköisyyttä lainkaan.

”Tutkimuksemme lisää jatkuvasti kasvavaa näyttöä siitä, että sähkösavukkeet auttavat tupakoinnin lopettamisessa”, toteaa professori Sarah Jackson, joka toimi yhtenä tutkimuksen johtavista tutkijoista.”…

n