Vapers Finland ry:n kirje kansanedustajilleTUPAKKA JA TUPAKOINNIN...


 

559 NULL

Vapers Finland ry:n kirje kansanedustajille tupakkatyöryhmän loppuraportista ma 18.6.2018

......"Onkin huomattava, että Suomen jyrkkä harm reduction -vastaisuus edustaa kansainvälisesti katsottuna tupakkapoliittista äärilinjaa. Kuten yksi työryhmän jäsenistä, professori Heikki Hiilamo Suomen ASH:istä on todennut: ”Suomen tupakkapolitiikka torjuu jyrkästi – ehkä jyrkemmin kuin mikään muu maa maailmassa – haittojen vähentämisen”.

Tässä Hiilamo osuu oikeaan: siinä missä Suomessa tupakoinnin haittojen vähentäminen torjutaan tiukasti, muualla maailmassa harm reduction -malli on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan. Se on jo noussut perinteisten tupakkapoliittisten keinojen rinnalle muun muassa sellaisissa tupakkapolitiikan kärkimaissa kuin Isossa-Britanniassa ja Uudessa-Seelannissa.

Myös Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA linjasi viime kesänä pyrkivänsä edistämään tupakoinnin korvautumista haitattomammilla vaihtoehdoilla. Juuri tällä viikolla ilmestyi Amerikan syöpäyhdistykseltä tupakkapoliittinen lausunto, jossa niinikään painotetaan, että ykkösprioriteettina on poltettavien tupakkatuotteiden käytön loppuminen: tupakkasairaudet aiheutuvat savusta, eivät nikotiinista, joten on kriittisen tärkeää, että kuluttajia informoidaan vaihtoehtoisten nikotiinituotteiden huomattavasti alhaisemmasta riskitasosta.

Esimerkiksi sähkösavukkeiden terveysriskien järjestö katsoo vertautuvan ennemmin lääkinnällisiin nikotiinikorvaustuotteisiin kuin poltettaviin savukkeisiin. ...."

http://www.vapers.fi/2018/06/vapers-finland-ryn-kirje-kansanedustajille-tupakkatyoryhman-loppuraportista/ .......................................................................................................................................... 1 2018-06-18 08:38:16 5