· 
Last updated 21.12.2019 - 7.25 Visible also to unregistered users
 

Tiedätkö mikä on EVALI?

Vaikuttaa yhä epätodennäköisemmältä, että kaupallisesti tuotetut tavanomaiset nikotiinihöyrytuotteet olisivat EVALI:n syy.

CDC testasi 29 EVALI-tapauksen keuhkoista kerätyt nestenäytteet ja havaitsi, että kaikki näytteet sisälsivät E-vitamiiniasetaattia.

1. Mikä EVALI on ja miten se diagnosoidaan?

EVALI:iin sairastuneille on tunnusomaista pneumoniitti (keuhkotulehdus). Joissakin tapauksissa öljyä on kertynyt keuhkoihin, kun taas toisissa on esiintynyt valkosolujen kertymistä – merkki siitä, että immuunijärjestelmä reagoi uhkaan.

Jotta sairaustapaukset voidaan luokitella EVALI-tapauksiksi, niiden on täytettävä seuraavat kriteerit:

  • Potilas on hengittänyt kannabispohjaisten sähkötupakkatuotteiden höyryä 90 päivän aikana ennen oireiden alkamista.
  • Rintakuva osoittaa, että keuhkoissa on ilmaa tiheämpää ainetta (keuhkoinfiltraatit) tai patologiaa, joka vahvistaa akuutin keuhkovaurion.
  • Keuhkotulehduksen tai muun vastaavan vakuuttavan lääketieteellisen diagnoosin puuttuminen, joka selittäisi oireet.

Lähde: https://tekniikanmaailma.fi/sahkosavukkeisiin-liittyvalla-keuhkosairaudella-on-nyt-nimi-ja-tiedossa-todennakoinen-syy-nama-5-asiaa-sinun-on-tiedettava-evalista/

Alusta asti tiedetty totuus tulee vihdoin julki. Positiivinen uutinen, joka ei kuitenkaan korvaa menetyksiä millään tavalla. Jääkäämme odottamaan suomalaisen median uutisointia. Olkaa ihmiset lähdekriittisiä nyt ja tulevaisuudessa.

CDC finally confirms: ZERO nicotine-based e-cigs linked to ‘vaping-related’ illness

by Matt Rowland December 10, 2019

On Friday, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) was forced to admit publicly that zero nicotine-based vapes can be linked to the “vaping-related” lung disorder of this past summer. Public health experts like Dr. Michael Siegel of Boston University have been very critical of the agency’s mishandling of the associated messaging campaign, calling its public warnings to avoid all vapor products “intentionally vague.”

https://www.vapes.com/blogs/news/cdc-finally-confirms-zero-nicotine-based-e-cigs-linked-to-vaping-related-illness?fbclid=IwAR0etzef5sbtT7c_zXRFxiouFWFe4xVDqe69kFZbsY0IgO8Fj8NF0Pze8A8

JK. 21.12.2019

Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskukset (CDC) on tänään virallisesti liittänyt USA:n keuhkovamma-epidemian THC-höyryttimistä löytyneeseen E-vitamiiniasetaattiin. Selvää on nyt myös se, että epidemia on uusi ilmiö eikä vain ennestään huomaamatta jäänyt. Uudet tapaukset ovat vähentyneet syyskuusta lähtien, jolloin ne olivat huipussaan. CDC kuitenkin huomauttaa, että E-vitamiiniasetaatin lisäksi saattaa löytyä muita aineita, joilla on osuutta vammoihin. Nikotiinituotteista ei löytynyt E-vitamiiniasetaattia.

https://www.theverge.com/2019/12/20/21031771/vaping-lung-injuries-vitamin-e-acetate-cdc-thc-chemical