Mikä nyt on? Miksi nyt tekee mieli tupakkaa? 

18.11.2019

952pv sitten aloitin höyryttelyn
937pv sitten poltin viimeksi kokonaisen savukkeen.
arviolta noin 750 - 800 pv ilman nikotiinia lukuunottamatta niksakoe 1,2,3

Miksi nyt viimeisen viikon tai kohta oikeastaan kaksi viikkoa on tehnyt mieli tupakkaa ihan toden teolla?

Tupakan tuoksu, maku sekä tunne tupakoinnista houkuttelevat nyt taas pitkän ajan jälkeen.

JK ( kirjoitettu: 3.12.2019): Yllä olevan kirjoituksen jälkeen sattui tapahtuma:

Olin tupakan tuskissani höyryttelemässä eräällä tupakointipaikalla. Viereeni tuli ikäiseni mieshenkilö. Hän tuli kysymään höyryttelystäni ja siitä kauanko olen käyttänyt laitetta.

Mainitsin että huhtikuussa 2017 siirryin tupakoinnista höyryttelyyn ja siitä noin sadan päivän jälkeen nikotiinittomaan höyryttelyyn. Sitten oli pitkä aika jolloin höyryttelykin jäi vähemmäksi ja enempi sellaiseksi ajan vietteeksi, kunnes nyt muutaman viikon on tehnyt kovasti mieli tupakkaa.

Tämä mies kertoi lopettaneensa tupakoinnin purkkatupakalla eli niksapurkalla samoihin aikoihin. Purkan hän oli lopettanut vuoden pureskelun jälkeen. Hän kyselin juuri siksi laitteestani koska hänelle on parin viikon ajan tullut tupakka mieleen oikein kovasti. Kertomansa mukaan oli jo lähtenyt tupakkaa ostamaan mutta aivan viime metreillä kääntyi takaisin.

Kerroin että minulle tupakoinnin aloittaminen olisi äärettömän helppoa, koska pidän tupakan tuoksusta edelleen, sekä tiedän etten inhoaisi edes tupakan makuakaan.

Mies kertoi kokevansa saman. Hän oli joskus nuorempana ollut pari vuotta polttamatta ja kokeiltuaan yhtä tupakkaa, hän jatkoi ilman minkäänlaista vaikeutta uudelleen tupakointia. Ja uskoi ettei nytkään olisi mitään vaikeutta jatkaa polttamista.

Niin se kävi joskus minullekin ja voisi käydä uudelleen koska tahansa.

On vain yksi merkittävä ero. Ekalla kerralla uskoin etten ala kuitenkaan säännöllisesti polttamaan koska “hallitsen kyllä itseni ja tupakanhimoni”

Paskat. Nyt tiedän että voin polttaa heti jos niin haluan, enkä pystyisi helpolla lopettamaan. Onneksi en polta, ja onneksi höyryttelykone eli sähkötupakka on laite jolla pystyn yhä korvaamaan tupakoinnin ja jopa ilman nikotiinia.