Tupakoinnin lopettamisessa tahdonvoima on kovilla

806pv tupakoimatta
16120 - 20150 tupakkaa polttamatta
5 480,80 € - 6 851,00 €

“Mitä "pahojen tapojen" muuttaminen vaatii?

Moni toivoisi voivansa muuttaa toiminnassaan jotakin, mutta tahdonvoima tuntuu aina loppuvan kesken. Huffington Postin Locke Hughes uskoo, että tahdonvoima on pelkkä myytti – aito muutos ei voi nojata vain yksilön toiveeseen muutoksesta.”

Linkki suomenkieliseen artikkeliin:

https://www.msn.com/fi-fi/lifestyle/wellness/onko-sinulla-heikko-tahdonvoima-pelkkä-itsekuri-ei-riitä-mihinkään-–-tätä-muutos-oikeasti-vaatii/ar-AAE1Q7L?ocid=spartandhp

Olen sen itse kokenut.

Lukuisia kertoja “lopetin tupakoinnin” tekemällä päätöksen että nyt se on loppu. Mutta koskaan pelkkä päätös ei ollut lopullinen.

Kokeilin tukea päätöstäni kaikenlaislla mielen suggeroinneilla kuten lukien, kuunnellen, ja hokien. En onnistunut.

Minulla piti olla oikea sekä tarpeeksi vahva mieltäni tukeva menetelmä sekä keino. Löysinkin keinon joka toimi.

Sähkösavuke, sähköhöyrystin, sähkötupakka jne..

Koska en pystynyt, enkä kyennyt lopettamaan pelkällä tahdonvoimalla, mielen suggeroineilla tai edes purkkatupakan (Nikotiinipurkka) avulla, joten kokeilin viimeisenä oljenkortena sähkösavuketta.

Tein omasuunnitelman, ( kts blogi) tein hivuttamisen menetelmän (kts blogi).

Ensisijaisesti päätin lopettaa tupakoinnin, tai olla polttamatta, kuten sen olen ilmaissut. Päätin korvata tupakoinnin siten että “kuvittelen” polttavani tupakkaa. Minun ei siis tarvinnut tehdä sitä kaikkein vaikeinta asiaa, vaan onnistuin “huijaamaan mieleni” .

"Itsekuri" ja "tahdonvoima" kun ovat rajallisia ominaisuuksia, jotka kuluvat käytössä. Tahdonvoima on korkeimmillaan alussa, kun tavoite on kirkkaana mielessä ja motivaatio korkealla – mutta kun aika ajaa ihmisen tielle aina vain lisää houkutuksia, mielenlujuus alkaa löystyä.

Moni myös määrittelee tahdonvoimansa alun alkaenkin huonoksi tai vähäiseksi, mikä lisää epäonnistumisen mahdollisuutta.

Vaikka tahdonvoima voikin auttaa tavoitteeseen pääsemisessä, se yksinään ei ole tarpeeksi.

– "Itsekuri" ei ole vastaus, Locke huomauttaa.”

Omalla menetelmälläni, tahdonvoimalla sekä valitulla keinolla suunnitelmineen, oli juuri se yhteisvaikutus jolla pääsin tulokseen. Yksistään näillä edellä mainituilla seikoilla juttu ei olisi onnistunut.

“Jos teet virheen, ole kiltti itsellesi.

– Olet edelleen ihminen, tulet edelleen taistelemaan tavoitteesi kanssa, Stulberg sanoo.

Jos möhläät, älä suotta säti itseäsi – se ei muuta menneitä eikä paranna tilannetta. Anna anteeksi ja jatka yrittämistä! Anna myös itsellesi armoa sellaisilla elämänalueilla, joihin et juuri nyt halua käyttää tahdonvoimaasi.”

Tässä linkki alkuperäseen artikkeliin:

https://www.huffpost.com/entry/willpower-habit-formation_l_5d091069e4b0e560b709db0f?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cubXNuLmNvbS9maS1maS9saWZlc3R5bGUvd2VsbG5lc3Mvb25rby1zaW51bGxhLWhlaWtrby10YWhkb252b2ltYS1wZWxrayVjMyVhNC1pdHNla3VyaS1laS1yaWl0JWMzJWE0LW1paGluayVjMyVhNCVjMyVhNG4tJWUyJTgwJTkzLXQlYzMlYTR0JWMzJWE0LW11dXRvcy1vaWtlYXN0aS12YWF0aWkvYXItQUFFMVE3TD9vY2lkPXNwYXJ0YW5kaHA&guce_referrer_sig=AQAAANZb2X9sa6qPEPIK6T98eVsNM4Zlgsdb658SzWCRzu4KQSX2h87MMeoE47FKyvzra0NI2sh3BFeZHpkcI8_ti2xm3i0aljemiPEss3K6xNhCKQGcuyyE-Y7L4JWA6PQmjl1l3TUfT9tlA-kp0i2LCNYtGngrlh_zpRWkmgzZHie8