8.3.2019

697 päivää höyryttelyä takana joista 682 päivää kokonaan tupakoimatta.

Jukka Kelovuori julkaisi 4.3.2019 Vapottajat FB ryhmässä kyselyn flunssien sekä vilustumisien määrästä sellaisilta henkilöiltä jotka ovat kokonaan siirtyneet höyryttelyyn.

Olen huomannut omalta kohdaltani melko nopeasti jo alussa että aiemmin vakioksi käyneet sairastumiset keuhkoputken tulehduksiin jäivät pois höyryttelyn aloituksen myötä.

Sama koskeen myös ns. tavallisia “flunssia”. Luulen että olen sairastanut näitä kiertäviä tartuntatauteja samalla tavalla kuin ennenkin, mutta osan oireettomasti tai vain kevyillä oireilla.

Voin siis sanoa että flunssien sekä kehkoputken tulehduksien osalta sairastumisen ikävät oireet ovat likipitäen poistuneet, tai vähentyneet huomattavasti

Kysymykset olivat siis

“Kysely niille höyryttelijöille, jotka ovat lopettaneet tupakoinnin KOKONAAN ja höyryttelevät yhä aktiivisesti. Vastaathan rehellisesti, kiitos!
Sen jälkeen kun tupakointi jäi kokonaan pois, sairastamieni flunssien/vilustumisten lukumäärä ja/tai niiden ärhäkkyys on...

a) Laskenut paljon

b) Pysynyt samana

c) Laskenut

d) Noussut paljon

e) Noussut

.”

.Vastaukset on julkaistu 8.3.2019

Tulokset taannoisen höyryttelyyn siirtymisen ja flunssien lukumäärästä ja ärhäkkyydestä sen jälkeen kun tupakointi jäi kokonaan pois. Vastauksia tuli 321 kpl.

Laskenut paljon (LP): 202 (62,9%)
Laskenut (L) : 47 (14,6%)
Pysynyt samana (PS): 68 (21,2%)
Noussut (N): 1 (0,3%)
Noussut paljon (NP): 3 (0,9%)

Yksinkertaisemmin:

Laskenut: 249 (77,6%)
Pysynyt samana: 68 (21,2%)
Noussut: 4 (1,2%)

kuva:

flunssien