250 NULL 9.8.2017

Mikä kummallinen juttu tässä Suomalaisessa Yrittäjyydessä on?

Salaa ja nurkan takana piilossa, ettei vaan asiakas tunne yrittäjää

Se on suomalaisen perusyrittäjän näkemys markkinoinnista. Erikoinen tapa toimia.

Mikä tekee suomalaisesta yrittäjyydestä niin erikoista?

Kun tarkastelee suomalaista yrittäjyyskulttuuria, ei voi olla huomaamatta eräitä kiinnostavia ja joskus kummallisiakin piirteitä. Näistä erityisesti yritysten julkinen viestintä ja näkyvyys herättävät ajatuksia. Mikä tekee suomalaisesta yrittäjästä usein niin varovaisen ja huomaamattoman, jopa omissa markkinointitoimissaan?

Suomalaisen yrittäjän salaperäinen tapa toimia

Suomalainen yrittäjä aloittaa toimintansa usein huolella ja kunnianhimolla. Hän panostaa ulkoasuun, esimerkiksi tilaamalla kalliit verkkosivut, jotka on suunniteltu huippuluokan kuvituksella ja sijoitettu kalliille palvelimelle. Sivuston estetiikka on viimeisen päälle hiottu. Mutta sitten tapahtuu jotain yllättävää: sisältö jää usein hyvin niukaksi. Näyttävistä verkkosivuista puuttuvat olennaiset tiedot, kuten selkeät kuvaukset palveluista, hinnastot ja yhteystiedot.

Usein verkkosivujen kielikin on englanti – vaikka yritys toimisi pelkästään kotimaan markkinoilla. Tämä voi olla osa modernia ja kansainvälistä imagoa, mutta samalla se saattaa vieraannuttaa potentiaalisia asiakkaita. Lisäksi, kun hakukoneet eivät löydä tarvittavia hakusanoja, verkkosivut jäävät vaikeasti löydettäviksi. Tämä johtaa siihen, että yritys, vaikka olisikin laadukas ja luotettava, jää käytännössä piiloon.

Yrittäjän anonymiteetti herättää epäluuloja

Ehkä kaikkein kummallisinta on se, kuinka moni yrittäjä jättää tärkeät yhteystiedot pois näkyvistä. Yrityksen nimeä, Y-tunnusta tai vastuuhenkilöä ei aina mainita, ja sähköpostiosoitteeksi voi olla merkitty yleispalvelu, kuten Gmail tai Luukku. Tämä herättää helposti kysymyksiä: miksi yrittäjä ei halua paljastaa itseään? Kenelle asiakas oikein on yhteydessä?

Tällainen lähestymistapa voi heikentää asiakkaan luottamusta merkittävästi. Nykyajan kuluttajat odottavat avoimuutta ja selkeyttä. Jos he eivät löydä yrityksestä tietoa tai heille jää epäilys siitä, keneen he ovat tekemisissä, kaupat saattavat jäädä tekemättä.

Mistä tämä piilottelu johtuu?

Onko kyse vain kulttuurillisista eroista? Suomalaisessa mentaliteetissa saattaa olla taustalla vaatimattomuuden ja yksityisyyden korostaminen, mikä näkyy myös yritystoiminnassa. Monet yrittäjät keskittyvät enemmän palvelunsa tai tuotteensa laatuun kuin markkinointiin ja näkyvyyteen. Tämä on arvostettava piirre, mutta se voi estää yritystä saavuttamasta täyttä potentiaaliaan.

Toisaalta osasyynä voi olla tietämättömyys digitaalisesta markkinoinnista. Moni aloittava yrittäjä ei ehkä tiedä, kuinka tärkeää on tarjota selkeitä ja helposti löydettäviä tietoja verkkosivuilla. Hakukoneoptimointi, hinnoittelun läpinäkyvyys ja brändin rakentaminen ovat taitoja, jotka jäävät monelta vielä oppimatta.

Ratkaisu: avoimuuden ja markkinoinnin tärkeys

Tämä ilmiö nostaa esiin tärkeän kehityskohdan suomalaisessa yrittäjyydessä: avoimuus. Asiakkaat arvostavat rehellisyyttä ja luottamusta herättävää viestintää. Selkeät verkkosivut, joissa on kattavat tiedot yrityksestä, hinnoittelusta ja yhteydenottokanavista, voivat olla merkittävä kilpailuetu.

Yrittäjien kannattaa myös panostaa digitaaliseen näkyvyyteen. Hakukoneoptimointi ja sosiaalisen median hyödyntäminen voivat auttaa yritystä tavoittamaan juuri ne asiakkaat, joita se tarvitsee menestyäkseen. Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että hyvä asiakaskokemus alkaa jo ennen ensimmäistä kontaktia – selkeä ja helposti navigoitava verkkosivusto on usein ensimmäinen askel.

Lopuksi

Suomalainen yrittäjä on sitkeä, ahkera ja usein alansa asiantuntija. Mutta kuten jokainen yritysmaailmassa, myös suomalaisessa yrittäjyydessä on varaa kehittyä. Kun yrittäjät oppivat hyödyntämään avoimuuden ja markkinoinnin voimaa, he voivat päästä entistä lähemmäs menestystä – ja tehdä sen tavalla, joka myös asiakkaille tuntuu hyvältä ja luotettavalta.

Viittiiks vilasta. Vilkaise kuitenkin varoen ettet saa liiallisen kaupallisuuden vaikutteita

http://tuplaamo.fi/2017/04/miten-voit-parantaa-printtimainostasi/

1 2017-08-08 11:40:17 5 2017-08-09 11:10:28 5


Tiedätkö kuka on Viher Heikki, tai Raksa Kake ?

Ujo Yrittäjä

Päivitety luonut Leif Kuismanen

Kun kohtaat “ujon yrittäjän” miten suhtaudut?

Minä yleensä tarkastan jokaisen yrityksen tai ilmoittajan taustat ennen asiointia. Suurimman osan sellaista puheluista joissa numero on “tuntematon” jätän vastaamatta ennen selvitystä kenen se numero on. En myöskään mielelläni asioi sellaisen puhelinnumeron kanssa josta en tiedä kuka siellä vastaa.

Elämme aikoja jolloin lähimmäisen apu on tärkeimmillään. Yrityksissä lomautetaan työntekijöitä yhä kiihtyvällä vauhdilla, eikä tilapäisapuja tai palveluja ole sen tähden helposti saatavilla. Monilla aloilla kuitenkin työt jatkuvat lähes normaalisti mutta erikoisjärjestelyin.

Oma mökki tai pihapiiri saattaa tarvita hoitajaa tai korjaajaa. Oma työ voi olla lomautettuna ja nyt olisi aikaa tehdä remonttia omassa kotona.

Itse ei aina ihan kaikesta selviä, joten pitää pyytää apua. Mutta keneltä? Turvaudutko silloin aluksi mainitsemaani “Ujoon yrittäjään” ?

Moni ei varmaan tule edes ajetelleeksi minkälaisia velvoitteita, vakuutuksia, yms yms ja veroja yms pitää olla asianmukaisesti hoidettuna jos kaikki ei menekään ihan niin kuin oli ajateltu. Kuka on vastuussa, ja kuka korjaa virheellisesti suoritetun työn? Oletko tietoinen yrittäjän tukiverkostosta?

Sen tähden on hyvä jo työtä tilatessaan perusteellisesti selvittää kuka tuo mainoksen jakanut “Viher Heikki” mahtaa olla. Onko hänellä Y-tunnusta, vakuutuksia yms asioita hoidettuna.

Onko työn tilaajalle YTJ , FINDER, Luotettava kumppani ( vastuugroup), yms yms tuttuja asioita? Näiden avulla voi selvittää onko “Viher Heikki” rekisteröity nimi ja onko hänella vastuuasiat kunnossa.

 


 

"Olen ujo yrittäjä mä vain"

Lisään tämän aiheen sekä pari vinkkiä myös tänne havaintoihini.

Olen nykyisin kohdannut yhä useammin ns. ujoihin yrittäjiin kuuluvia yrittäjän netti- tai fb sivuja. Niin ujoihin yrittäjiin että he eivät halua paljastaa henkilöllisyyttään, puhelinnumeroaan, sähköpostiosoitettaan, hintojaan, aikataulujaan, katuosoitettaan, eivätkä yritystään mistä käsin palveluaan tarjoavat.

Joskus jää jopa epäselväksi toiminnan aktiivisuus juuri tällä hetkellä. Olen joskus tehnyt aika paljonkin salapoliisityötä selvittääkseni mistä ja kestä on kysymys ennen kuin olen käyttänyt heidän palveluaan. Jos olen enää innostunut käyttämään palveluja.

Luulen. Luulenpa että noin kohtuuttoman vahvasta ujoudesta olisi hyvä hakeutua eroon Ihan vaikka liiketoiminnallisista syistä. Uskon että asiaan löytyisi ammattiapua.

JK. Löysin kirjan.... vinkiksi

Lisäksi vielä..

Löysin myös Sari Parikan sivun http://www.myyntiagenttis.fi/laita-itsesi-likoon/

"Yrittäjänä ja asiantuntijana henkilökohtaisessa myyntityössä, joudut laittamaan itsesi likoon päivittäin._ _Mitä tämä tarkoittaa? Moni haluaa pysyä ns. Anonyyminä tässä some- ja digimaailmassa. Valitettavasti se vain ei ole kovin uskottavaa. Miksi henkilö, joka fb profiilillaan jakaa kissakuvia, ei suostu paljastamaan kasvojaan ja muuta elämäänsä? Miksi kuuntelisin hänen neuvojaan?

Olen kuullut useilta yrittäjiltä että fb on ”henkilökohtaiseen käyttöön” ja en hoida työasioitani sitä kautta.. ”ottakoot yhteyttä puhelimella tai yrityksen fb sivulla.”

Pieleen menee, sanon minä. Ihmiset haluavat samaistua, oppia tuntemaan ja luottaa, ennen kuin palveluja ollaan valmiit ostamaan.

Palveluja ja keskusteluja käydessäni herättävät seuraavat asiat luottamusta: -Henkilöllä on oma kuvansa profiilikuvassa, kissalta tai ruusulta en ostaisi mitään, saati kuuntelisi neuvoja."


 

Miten puhelimeen vastataan? "

Miten puhelimeen vastataan?
 

Soitin erääseen yritykseen, oli asiaa kodin kunnostamisesta. Puhelimeen vastasi mies tokaisten ”No?”. Piti oikein varmistaa, että mihinköhän puhelu mahtoi yhdistyä. Ihan oikeaan paikkaan, selvisi lopulta." "Haluan tietää, onko puhelu yhdistynyt oikeaan firmaan. Ihan kiva, jos pääsen puhumaan Kaken kanssa, mutta olisiko liikaa kertoa, että kyseessä on Parturi-Kampaamo Takatukan Kake?

En näe asiakkaana myöskään eroa sen suhteen, vastataanko firmassa lanka- vai matkapuhelimeen. Töissä siellä ollaan viestintävälineestä riippumatta." "Virallisia esittäytymisiä pidetään kuulemma jäykkinä, jopa tärkeilevinä. Rennosta lähestymisestä tulee fiilis, että sinua palvellaan henkilökohtaisesti. Ehkä niinkin. Itse olen kuitenkin sen verran vanhanaikainen, että haluan tietää minkä firman kanssa asioin ja kuka on henkilö, jonka kanssa yrityksen toimialaan liittyvistä seikoista keskustelen."

http://www.kymensanomat.fi/m/Mielipide---Kolumnit/2017/10/10/Kolumni%3A%20Onko%20liikaa%20vaadittu%2C%20ett%C3%A4%20ty%C3%B6paikan%20puhelimeen%20vastataan%20asiallisesti/2017322754171/528

Toisaalta tuo puhelimeen vastaaminen tuolla tavalla on jatkumoa firman nettisivuille joissa ei kerrota kuka sitä firmaa hoitaa, tai kuka tekee työt. Olen eräänkin kerran tehnyt melkoisen määrän salapoliisityötä että esitteen tai nettisivun takaa on löytynyt se oikea ihminen sekä tieto KUKA hän on.

Minulla on muutenkin usein tapana puhelimeeni vastatessa jo selvittää kuka sieltä soittaa. Puhelimen apsi hoitaa tämän homman aika mukavasti. Ja jos soittajalla on salainen numero tai ei numerotietoja, alkaa hälytyskellot soimaan.

Samaa kaavaa sekä tuntemusta käytän ostoaikeissakin. Mikäli en tiedä kenelle soitan, jätän mielummin soittamatta. Minulle ei riitä salamyhkäinen ja epämääräinen tieto et se on joku firma... Ja lopuksi... Jos ei osata vastata, niin....

1 2017-10-11 06:59:25 5 2017-10-11 07:40:25 5

 

Comments powered by CComment