Leif Kuismanen

28.4.2023
Nyt laitetaan "Suomi kuntoon". Talous nostetaan ennennäkemättömälle tasolle ja jokainen kynnelle kykenevä pääsee töihin jolla on merkitystä ( vaikka ei palkkaa saisikaan tai olisikaan ). Hyvinvointivaltio nostetaan uuteen kukoistukseen jossa varakkaimmatkin saavat kokea olevansa edes hiukan parempaa sorttia köyhempien kustannuksella.
 
Parasta on varmaan tälläkin kertaa  niin kuin Sipilän aikaan, että muistojen laatiokosta löytyy taas uusi keksitty "Sossu Tatu" joka pelastuu hallituksen sopeuttamismenetelmien ansiosta kurjuudesta sekä pitkäaikaistyöttömyydestä.
Terveydenhoito, sekä terveydenhuolto kunnostetaan sellaiseksi ja niin hyväksi ettei yksikään jolla on varallisuutta jää ilman hoitoa. Julkisia käyttäkööt ne kellä on aikaa muutenkin odotella.
 
Velkaa valtio ei ota ainakaan yhtään eikä lainkaan sellaista jolla tuettasiin tavallisen kansan olemista, tai köyhyysloukkuun putoamisen estämiseksi. Tyypilliseen tapaan kuten Kataisen hallituskin otti velkaa, velka meni yritysjohdon tilille ja turvallisiin pankkiholveihin joihin ei ilkeä verokarhu pääse niitä tavoittelemaan. Luulenpa että hyvätuloiset tulevat saamaan tulosiirtoa köyhemmiltä. Ainakin tämä on porvarihallituksen tapihin aina kuulunut.
 
Asumistuen määrää on paisutettu aivan liiaksi vuokranantajan hyväksi, omavastuu vuokranmaksajalla on aivan liian pieni. Asumistukea leikataan reilusti tämän vääryyden poistamiseksi. Tervehtynyt voimakkaasti leikattu asumistuki järjestelmä on kansan tulevan hyvinvoinnin perusta. Eläköön köyhät vastikkeellisella toimeentilotuella.
 
Ansiosidonnaista työttömyysturvaa leikataan reilusti jotta saadaan töitä vieroksuville työn vastaanottoa kannustava ilmapiiri. Valtion menoja tällä ei ole edes tarkoituskaan säästää, sillä valtiohan maksaa ansiosidonnaisesta päivärahasta vain peruspäivärahan verran, eikä voisi  muutenkaan sillä toimeentulotuen asiakkuuksien määrä saadaan tällätavoin kasvamaan joka lisää toki työhaun kannustavuutta.
 
Toki lisäksi kansan hyvinvointia voidaan kehittää lisäämällä toimeentulotuelle omavastuuosuus, sillä kansan kekseliäisyyttä sekä innovaatio kykyä saadaan kehitettyä kun kansa kehittelee keinoja saada kasaan omavastuun määrä toimeentluotukeen.
 
Verojen kevennys varakkaimmilta on kansan hyvinvoinnin askel numero yksi. Vanhakantainen ajatus että valtio huolehtsi kansalaisistaan silloin kun he tarvitsevat apua joutaa romukoppaan. Hyvinvoivat keveästi verojaan maksavat yritykset ja kaikki tahot muutenkin auttavat kerjäläisiä palveluksia vastaan. Mikään ei kannusta heikompiosaista enempi auttamishalussa kuin varakkaan tarjoamat almut.
 
Sosiaalidemokraattisen hallituksen työllisyyspäätökset  ovat hyvää sosiaalipolitiikkaa, mutta että esimerkiksi kehitysvammaisten työllistämisen edistäminen ei ole mitään työllisyystoimia. Sellaiset joista ei ole apua yhteiskunnan pyörittämisessä varakkaiden iloksi olkoot toisten armoilla.
 
Kouluttautumisen valinnanvapautta lisätään leikkaamalla julkisen koulutuksen järjestämisessä. Aikuiskoulutusta on supistettu ennenkin, miksi ei nytkin. Jokaisella pitää olla yhtäläiset mahdollisuudet maksamalla valita kouluttautumisensa. Onhan se muutenkin selvää että esimerkiksi perintövero poistamalla voidaan käyttää suvun maineikas kouluttautuminen omassa suvussa.
 
Lääkeomavastuuta tai terveydenhoidon omavastuuta kohotetaan että jokainen maksakoon vaivoistaan samalla mitalla. Turhia sairauspoissaoloja ei tarvita yhteiskuntaa rasittamassa.
 
Työssä käymisen matkakuluvähennys on ollut oikeistolle ennekin myrkkyä, liekö olisi syytä vähentää vähennysoikeutta. Köyhäthän ne töissä käyvät, tavallinen porvarikansa tienaa muutenkin.
 
 
No... taisin hiukan päästellä höyryjä. Koettakaa kestää. Odotetaan mitä tuleman pitää.
JK. Eihän tämä nyt niin paha... pensa ja sähkö sekä ruoka sekä etenkin alkoholi tulee niin halvaksi että vaikka putoaisi perustoimeentulolle ( siis sille jäljelle jäänelle osalle jota ei sanktioilla vielä kuriteta ) niin voi harkitusti sentään käydä viikottain kaupassa. Ehkä.
 
JK.  23.9.2023. Ihan hierveästi en ole pieleen ennakoinut. katsotaan nyt mitä tuleman pitää.