Makujen sinfoniaa

26.6.2017 62 päivää tupakoimatta.

Juhannus takana. Olimme perheineni sekä ystäväperheemme kanssa juhannusta viettämässä asuntovaunuillen. Menimme aatonaattona illalla töiden jälkeen karavan alueelle ja leiriydyimme.

Moni varmaan tietää että ensin leiriydytään, asetellaan tavaroita, keitetään tulokahvit jne. Istuimme ystäväperheen kanssa leiritymiskahveella ja olimme siinä "loman alkamisen huokaus tilassa". Kysehän ei sinänsä ollut varsinaisesta loman alkamisessa, vaan tulevan juhannusjuhlan sekä vapaan aiheuttamasta tunteesta. Aah. Kiire ohi... otetaan vielä tupakat kahvien päälle sekä rentoudutaan.

Tuohon tilanteeseen on aina perinteisesti kuulunut samanaikaisesti tupakka. Niinkuin se kuului nytkin. Vetelin siinä sähköhöyrystimestä höyryjä ja nautiskelin. Vaimoni sytytti oikean tupakan sillä hän ei vielä ole kokonaan lopettanut oikean tupakan polttoa. Miten se tuntuikaan... RIITTÄMÄTTÖMÄLLE se sähköhöyrystin höyryineen.

Pyysin saada maistamaan yhdet sauhut ihan oikeaa tupakkaa. Vaimoni ensin hieman vastusteli sekä kummasteli asiaa mutta ojensi tupakan ja vetäisin pienet poskisauhut, ja perään aivan kevyet ihan pienet, lähes olemattomat henkoset. Jumaliste mikä maku.

Siis erityisen voimakas puhdas tupakan maku. Tupakoimattomuuden johdosta makuaistini aisti "jokaikisen" aromin saaduista pienistä savuista. Savun tullessa suuhuni ensin tuntui sekä maistui aika vahvalle. Ja niiden aivan kevyiden pikku henkosten jälkeen maku oli erittäin pehmoinen.

Maku jäi jumalaisena viipyilemään suuhuni. Olen tietyllä tavalla erittäinkin kateellinen niille joiden mielestä tupakan maku muuttuu pahaksi pitkän tupakoimattomuustauon jälkeen.

Minulle ei ole käynyt koskaan aiemminkaan niin, joten en yllättynyt asiasta tälläkään kertaa vaikka salaa toivoin niin käyvän. Jätin kuitenkin tupakoinnin koko juhannuksen ajaksi siihen yhteen kokeiluun.

Jatkoin oleskeluani sähköhöyrystimen kanssa. Tupakan maku viipyili tuon kokeilun jälkeen suussani vielä pitkään. Ei se maistunut sille "paskalle", ei vaan juuri niin samalle ja hyvälle täyttymykselle kuin se on aina maistunut.

Maistui vain paljon voimakkaammin ja paremmin kuin ennen. Olen aina kuulunut niihin tupakoitsijoihin jotka nauttivat tupakoinnista sen maun sekä täyttymyksen vuoksi erityisen paljon.

Olen aina maistellut erilaisia tupakoita ja pitänyt niiden aromeista. Muita tupakoimistilanteita ei eteen enää sattunut. Jussit meni ihan höyrytellessä.

Sen tämä taas todisti minulle tämän hetken itsestäni. **Olen tupakoitsija. Yritän vain olla polttamatta.**