Pieniä tuntemuksia.

Yli kuukausi tupakoimatta. 41 päivää!!

Minulla on alkanut hiipiä mieleen pieniä varovaisia aavistuksia sekä tuntemuksia onnistumisesta. Ehkä olen siirtynyt tai ainakin vähitellen siirtymässä tilanteeseen jossa voin todeta sähkösavukkeen jo hetkittäin korvanneen tavallisen savukkeen.

Toki en siis ole polttanut yli kuukauteen sitä yhtäkään oikeaa savuketta, mutta tupakan himon korvaaminen sähkösavukkeella on ollut täysin vielä pelkästään vielä oman voimakkaan tahdonvoiman sekä päättäväisyyden ansiota.

Tahdonvoiman tietoinen osuus on kuitenkin pikkuhiljaa vähenemässä. Tämän huomaa siitä kun sähkösavuke tuntuu satunnaisesti toisinaan mutta vain joskus jo ihan oikealta tupakalta. Ihan kokonaan pelkällä tahdonvoimalla en olisi onnistunut. Onneksi tämä sähköhöyrystin on sellainen että se huijaa mieltä luulemaan että tupakoin. Kyse ei ole pelkästään nikotiinista. Silloinkin kun aloitin sähkösavukkeen käytön ja vaikka käytin erittäin vahvaa ( 18mg) nikotiiniliuosta, ei sähkösavukkeen luoma tunne meinannut millään siltikään riittää korvamaan oikeaa savuketta, koska mielen sopukoissa kummitteli vielä niin voimakkaan oleisena sen oikean tupakan maku, haju sekä tunne.

Nyt nikotiinin määrä on jo noin kolmannes ja siitäkin alle. Nikotiinin lisääminen ei kuitenkaan ainakaan pienissä määrissä ei kuitenkaan tuo enempää tunnetta oikeasta savukkeesta, eikä tämän hetkinen määrä tunnu yhtään vähäiselle. Kyse on näköjään niistä muista maun sekä etenkin tuntemuksen piirteistä.

Tupakassa on lukuisia muita makutekijöitä sekä tehostamisaineita joihin on tottunut. Nyt niiden merkityksellinen osuus on pikkuhiljaa vähenemässä. Toisinaan on havaittavissa jo pieniä satunnaisia hetkiä jolloin voi lähes sanoa ettei oikeaa tupakkaa edes kaipaa. Tarkoitan siis niin että suurimman osan ajasta vielä kaipaan oikeata tupakkaa.

Olen aiemmin jo kertonut tavoitteistani sekä aikaisemmista kokeiluistani paitsi erästä sähkösavuke kokeilua pari kolme vuotta sitten. Ostin kaupasta sellaisen 20€ maksavan "Raikas Sähkösavuke" aloituspaketin jossa oli yksi musta tupakan näköinen tikku, siihen vaihtopäitä eli itse laitteita sekä vielä lisäksi sen tikun eli akun USB latauslaite.

Sen kanssa pääsin aika hyviin tuloksiin. Pääsin oikean tupakan määrän tuntuvaan vähentämiseen mutta sen tikun ominaisuudet eivät riittäneet kokonaisvaltaiseen tupakan korvaamisen. Ensinnäkin sen akku loppui kesken jo puolilta päivin. Toisekseen vaihtopään eli höyrystimen säiliö loppui miltei heti, joten päitä kului paljon ja ne olivat kalliita. Kolmanneksi toisille kaikkein vähäpätöisin asia, eli maku. Niistä ns. "koivunlehdistä" ei minun tupakanhimoni välittänyt pisaraakaan.

Joten tilasin ystäväni avustuksella pienen pullon turkkilaisen tupakan makuista lievästi nikotiinipitoista (6mg/ml) nestettä. Sain puukon kärjellä purettua höyrystimen ja sitä kautta tipautettua muutaman pisaran liuosta. JOS laite olisi ollut sellainen kunnollinen isolla säiliöllä oleva ns "oikea sähkötupakka" olisi kokeilu jatkunut enemmän kuin kuukauden puolitoista. Olisin ollut "Vapettaja" jo vuosia sitten.

Luulin tämän aikaisemman kokelun vuoksi että nämä sähköhärvelit ovat kaikki yhtä tyhjän kanssa kuin kokeilemani. OLIN VÄÄRÄSSÄ. TODELLA VÄÄRÄSSÄ! JOS näitä oikeita sähkötupakoita olisi ollut kaupoissa myynnissä, olisin ostanut jo silloin. MUTTA jonkun hemmetin säännöksen takia niitä sai vain verkkokaupasta ulkomailta tilaamalla.

Olen todella harmistunut ja vihainen myös siitä. Jo pelkästään se seikka jos olisin voinut valita kaupasta erilaisia sähkötupakoita kokeiltavakseni, olisi voitattanut aikaa jolloin en tupakoi. Lisäksi olisin varmasti löytänyt sellaisen laitteen joka toimii erilaisissa tilanteissa juuri sopivalla tavalla. Hitto kun suututtaa.

NULL 2017-06-05 08:55:31 5