Tupakanhimo yltyy ja yltyy 3pv meneillään tupakoimatta.

28.4.2017

En tiedä mikä perkuleen vimmattu se siinä oikeassa tupakassa on. Sitä tekee mieli ihan helvetisti! Imppaan tuota höyrykonettakin ja vahvaa nikotiinia posket lommolla mutta siinä samalla kuitenkin tekee niin vimmatusti mieli sitä ihan oikeaa tupakkaa. Ainoa lohtu on että tuo höyrykone on oikeasti niin lähellä kuin voi oikeaa tupakkaa nikotiineineen ja tupakointi tapoineen että se menee korvikkeena.

Pelkkä nikotiinin puute se tupakanhimo ei näköjään todellakaan nimittäin ole. Kuitenkin siitä huolimatta jos höyryssä ei olisi nikotiinia, tupakointituntumaa ja tupakan tyyppistä makua se olis lentänyt lepikkoon aika päiviä sitten. ja sanon tämän ihan helvetin tosissani.

Ei helvetti! Kirvelee, korpeaa, hikoiluttaa, suututtaa vapisuttaa. Tuntuu ihan sairaan kamalalle, niin kamalalle kuin pystyy. Eilen oli helpompi päivä kuin tänään. Mutta vielä mennään tupakatta. ollaan sentään jo yli puolessa päivässä. Tässä vaiheessa ilman tuota höyrykonetta pelkkien niksapurkkien kanssa olisin tupakalla. Niksapurkkaa olisi todennäköisesti suu täynnä samaan aikaan kun polttelisin tupakkaa. Näin on ennenkin käynyt.

JK2. 18.9.2018 Alkuperäisen kirjoituksen tarkoitus oli tuoda esille seikka ettei puute ole pelkästään nikotiinista. Nikotiinin saanti oli turvattu nikotiinipitoisella höyryn nesteellä. Nikotiini ei aiemmin olevissa yrityksissä myöskään auttanut purkkatupakassakaan vaikka sitä tuli otettua lievää yliannostustakin. Tupakointi sekä siihen liittyvät tuntemukset ovat myös muuta kuin nikotiini vaikka nikotiinilla on suuri merkitys ja kaikki nivoutuu sen ympärille. Oleellinen seikka oli se kuinka höyrykone oikeasti tuntui olevan lähellä tupakkaa olemukseltaan.

Jk. Lisätty 2.1.2018: Savuton Suomi Käypä hoito -suosituksen mukaan tupakkariippuvuus on tupakoinnin aiheuttama fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen riippuvuuden muodostama oireyhtymä, joka luokitellaan sairaudeksi. Oireyhtymässä fyysinen riippuvuus nikotiinista on keskeinen, mutta riippuvuuteen liittyy myös tapariippuvuus eli vahvasti ehdollistunut käyttäytyminen. Oma lisäys: myös tuntemus, maku ja visuaalisuus ovat merkittävässäkin osassa.

Jk2. Tupakassa on savussa satoja eri yhdisteitä joiden yhteisvaikutus voi aiheuttaa samalla tavalla riippuvuutta. Erityinen osa on MAO aineistuksella jolla tupakasta saatu nikotiini imeytyy sekunneissa verenkiertoon. Tätä ominaisuutta ei ole muilla nikotiinipitoisilla valmisteilla.

NULL 2017-04-28 13:47:22 5