Tuskainen iltapäivä

31.5.2017 36 päivää tupakoimatta.

Eilinen iltapäivä ( 30.5.2017 )oli jokseenkin hieman tuskallinen. Yhtäkkiä tuli taas hitonmoinen tupakanhimo joka uusiutui valtavina tuntemuksina muutamien minuuttien välein ensin voimistuen kerta toisensa perään mutta laantuivat lopulta onneksi. Luulin jo hetken että tupakan himoaallot eivät lopu lainkaan.

Höyryä meni liki höyryttimen säiliöllinen himon tukahduttamiseen. Ihan "jäätävää" ja riipivää tuskaa uudelleen ja uudelleen. Välillä tosiian tuntui että alkaa olemaan ihan kypsä tähän kaikkeen. Vaimoni ilmoitti samankaltaisesta tuntemuksesta. Hän sanoi että nyt suorastaan "tekis mieli tappaa joku" vertauskuvannollisesti tietenkin.

Kummallisia nämä päivät. Toiset menevät kuin itsestään, ja toiset päivät ovat aivan kirotun tuskaisia. Tässä kyllä punnitaan tahdonvoimaa. Olen kyllä kateellinen niille joille tämä on helpompaa. Jotkut pystyvät lopettamaan tupakoinnin vähän niinkuin tosta vaan. Minulla ei ole ikinä ollut helppoa enkä taida päästä helpolla nytkään vaikka minulla on tähänastisista keinoista tehokkain käytössä.

Vaimo on pysytellyt kolmen oikean savukkeen rajassa päivää kohti jo pidemmän aikaa. Hän sanoi että kipurajalla mennään tällä hetkellä.Yhtään ei kuulemma voi vähentää vielä. Toistoja, toistoja. Höyryttelylle toistoja. Mikään muu ei tule siirtämään tottumusta vanhasta kuin uuden toisto.

Halu sekä usko onnistumiseen on tietenkin vahvana taustalla. . 💪 *Power* Televisiossa oli pari iltaa sitten ohjelma jossa yksityisautoilulle mietittiin, sekä koehenkilöt kokeilivat uudenlaisia liikkumismuotoja. Asian ydin oli juuri siinä: "Jos halutaan siirtyä vanhasta tottumuksesta pois, pitää tilalle tulla uutta johon on helppo motivoitua" Vasta toistot tekevät opitun asian tavaksi. Siksi uudellekin asialle pitää tehdä paljon toistoja. Sama se on tässä sähköhöyryttelyssäkin. Tähän täytyy saada niin paljon toistoja että alkuperäinen asia eli tupakoinnin muistot ja tapa jää pois.

JK. 2.1.2018: Nämä tällaiset hetket jolloin tupakkaa tekee mieli enemmän kuin keskimäärin ovat aluksi aika yleisiä. Kokonaan niistä en ole päässyt eroon vieläkään. Mutta nyt tätä

JK alkuperäistä kirjoitusta tehdessä aikaa on kulunut niin paljon ettei muistissa ole enää "tuoretta" tietoa mausta, tuntemuksesta, olosta jne jonka voi tupakoidessa saavuttaa. Joten korvaaminen onnistuu jo usein ajatuksen voimalla tai tekemällä jotain, tai vetäisemällä nikotiinittomat höyryt.

NULL 2017-05-31 10:56:04 5