Viikon harjoittelu takana 24.4.2017 -

( Jk. 2 päivää savuttomuuteen )

Laitanpa tähän hieman omia tuntemuksiani koskien tupakan poltosta luopumista. Teen tästä itselleni projektin johon suunnittelen tavoitteet sekä vaiheet tavoitteiden välille. Yritän tässä projektissani päästä touhussa kokonaan siihen vaiheeseen jossa voin sanoa siirtyneeni sähkötupakan käyttäjäksi.

Olen siis nyt reilun viikon opetellut höyryttelemään sähkösavuketta. Tarkoitusperäni on päästä tupakoinnista eroon yhdessä vaimoni Sarin kanssa. Olemme siis kumpikin aloittaneet matkan yhdessä. Lähtökohtani. Poltin noin 20 - 25 jopa 30 savuketta päivässä. Joskus vähemmän, toisinaan enemmän. Yleensä enemmän.

Aamulla poltin aina 4 - 5 savuketta aamukahvin yhteydessä. Ensimmäiset päivät sähkösavukkeen kanssa. Huom höyrystimessä on nesteenä 18mg nikotiinia sisältävä neste. ( Jk. Finnvapen Perinne Vihreä Mallu. )

perinnemallut

Ensin pudotin päivässä poltettujen savukkeiden lukuun 15 tavallista savuketta. Höyryttelyjen määrästä en ole pitänyt lukua. sitten pääsin n 10 tavalliseen savukkeeseen. aloitin ihan ensimmäisen aamusavukkeen korvaamisella. Näin ollen sinä päivänä oli jo yksi tupakka vähemmän poltettavia. jne jne. Sitten aloin korvata kahvitupakkaa jne.. Päästen lopulta 3 - 4 poltettuun tupakkaan päivää kohti.

Nyt ollaan oltu kaksi edellistä päivää 3 tavallisen savukkeen varassa. Motivaationi sekä todellinen halu päästä tupakasta eroon kasvaa koko ajan miltei valtavasti pienien onnistumisien kautta. Olo on silti kuitenkin ihan perseestä. En voi käsittää mistä kaikki tämä tuska johtuu. Nikotiini se ei näyttäisi pelkästään olevan vaikka hyvin merkityksellinen osuus silläkin on.

Tupakan himo on jotain aivan käsittämätöntä ja niin kalvavan kiduttavaa kuin vaan voi olla. Kuitenkin samaan aikaan halu lopettaa tupakointi on niin vahva kuin se vaan voi olla ja samaan aikaan niin heikko että se kestää juuri ja juuri.

Toivon niin todella että tämä laite auttaa minua tavoitteissani, sillä tuska on todella suuri, suurempi mitä ikinä olen voinut kuvitella. Tänä aamuna iski aivan uskomaton himo polttaa tavallisia savukkeita. Suorastaan perkeleellinen tuska.

Niin kirotun kova fyysinenkin tuska että tärisin ja vapisin. Olin jo aiemmin tehnyt päätöksen "polttaa" eli korvata aamun ensimmäinen ja ensimmäisetkin savukkeet höyryttimellä. Voi jumaliste ja pkle miten tänä aamuna teetti tuskaa.

En luopunut. Ja sitten toinen savuke.... korvauksessa taas sama taistelu. En luovuttanut. Kolmas savuke.. Korvauksessa tämän olin sallinut jo aikaisempina päivinäkin alusta alkaen. Niin nytkin.

Tilanne siis tänään tällä hetkellä 1 tavallinen savuke. Mutta. Olen tänään käynyt höyryttelemässä varmaan kymmenen ylimääräistä kertaa sillä tekee niin jumalattomasti mieli "oikeaa savuketta".

Paheen siirtäminen tupakoinnin paheesta höyryttelyyn on hyvällä vauhdilla alkanut mutta ihan helkutin vaikealle se tuntuu. Se tuntuu kirvelee, vapisuttaa, hikoiluttaa, ajatukset harhailevat. Helvetillistä tuskaa!. ARgh!

Ilman tätä helkutinmoista motivaatiota sekä tahtotilaa tästä ei tulisi hevonpersettä. Ja voin sanoa todella syvältä sydämestäni että tämä höyryttelykone tulee vielä ansaitsemaan paikan sydämessäni mikäli se onnistuu joskus korvaamaan oikean tupakan.

Onneksi höyryttimessä on voimakkaasti nikotiinillinen ( 18mg/ml) sekä hyvin lähelle tupakkaa muistuttava nikotiini neste eikä mikään karamellin maku. Se olisi lentänyt seinään lopullisesti mikäli näin ei olisi.

Olen aikaisemmin kokeillut sellaista mitätöntä tupakkatikkua joka oli vain olevinaan sähkötupakka. Olin menettää hermot sen kanssa lopullisesti. Vaikka on sanottava että kyllä sekin sentään toimi osittain paremmin toimi kuin pelkkä niksapurkka, koska sen purkkatupakan kanssa lopulta menin ihan oikeille tupakkasavuille purkka suussa.

Savuton Suomi, ei savua ilman tulta

JK. 4.1.2018 Jälkeenpäin tätä tilapäivitystä lukiessani mieleen palautuu hyvinkin voimakkaana nuo eletyt hetket. Olen monestikin miettinyt tätä projektin etenemistä eri näkökulmista. Mikä oli ero ja merkittävimmät seikat että tämä sähkö"tupakka" kokeilu oli toimiva vaihtoehto verrattuna esimerksi aikaisempiin purkkatupakan kanssa tehtyihin kokeiluihin joita yrityksiksi voi kutsua?

Tässä tilapävityksessä joka on kirjoitettu 24.4.2017 ilmenee kaksi asiaa:

1. Sähköhöyrystin eli laite on riittävä sekä kunnollinen verrattuna aikasempaan ( raikas sähkösavuke) kokeiluun, että tuntemus on nyt lähempänä tupakointia.

2. Kunnollisemman laitteen käyttö antaa aivan heti ensimmäisestä kokeilusta lähtien tuntuvia tuloksia. Eli onnistuminen on helpompaa, ja siitä seuraa motivaation voimakas kehittyminen.

Kun onnistuminen on helppoa tai edes kohtuullisesti mahdollista, onnistumisia haluaa luonnostaan lisää.

NULL 2017-04-24 10:22