7.12.2017

226pv tupakoimatta

Yksi tyyny purkkatupakkaa kiitos. !!

Kokeilu purkkatupakan vaikutuksesta tupakoinnin mielitekoon.

Minulla on laatikoissa aikaisemmista tupakkalakoista tähteeksi jääneitä nikotiinillisia purkkatupakoita. Kokeen tarkoituksena on selvittää minkälaisen tupakointia korvaavan tuntemuksen nikotiinivalmiste antaa henkilölle jolla ei ole nikotiinia ollut käytössä ainakaan sataan (100) päivään.

Pohjatietona mainittakoon etten itse ole käyttänyt ainakaan 100 päivään millään muotoa vaikuttavaa määrää nikotiinia, enkä missään muodossa.

Olen tähän asti selvinnyt tupakoinnin korvaavalla sähköröökillä tai kuten tänäkään aamuna, en käyttänyt enää mitään, en edes sähköröökiä

Lisäksi mainittakoon etten kokeile nikotiinillista purkkatupakkaa siinä uskossa että tarvitsisin sitä mihinkään.

Kyse on vain lähinnä ajatuksesta jossa tupakanhimon tyydyttämiseksi käytetään purkkatupakkaa silloinkin kun aikaa edellisestä nikotiiniannoksesta on kulunut viikkoja, ehkä kuukausiakin.

Oman näkemykseni mukaan nikkikset eli nikotiinikrapula ohittuu viimeisen nikotiiniannoksen jälkeen ihan viimeistään parin viikon sisällä. Näin ollen kyse ei ole nikotiinivajeesta vaikka tupakkaa tekisikin mieli polttaa. En osoita, enkä väitä etteikö purkkatupakasta saisi nikotiinia esim tupakoimattomuuden ensihetkiin nikotiinin vajeeseen.

Uskon enemmän tietoisesti tuotettuihin motivoituneihin mielleyhtymiin joissa esim analogisen tupakoinnin tapa ja riippuvuuden tunne on motivaation voimalla mielessä saatu siirtymään purkkatupakointiin. Ja ehkäpä tästä mielleyhtymästä johtuen voi tulla äkillinen tietoisesti ohjattu himon tunne syödä purkkatupakkaa.

Tämä on onnistuneen tietoisuuden avulla tuotetun siirtymän konkreettinen osoitus. Tupakoinnin tapa sekä mieliteko on saatu käytännön tasolla siirretyksi purkkatupakan syömiseen

Vastaavasti minulla tietoinen mielleyhtymä on sähköhöyrystimen käyttöön. Olen jo saanut nikotiinin tarpeen piilotettua ja tavallaan hävitettyä, joten käytössäni on tällä hetkellä jäljellä kokonaan nikotiiniton höyry jolla korvaan tupakoinnin tavan.

Kokeilu

Kahvit on nyt juotu ja nyt purkkatupakka ( Nicotinell 2mg) suuhun. Mintunmakuinen purkkatyyny on nyt suussani ja alan jauhaa. Kovaa kuin mikä, mutta purkkaahan se.

10 - 11 min. Tuntemuksina ensin maku. Hieman kirpsakka ja purkka on kovaa. Alkaa maku hyytymään. Tekee mieli heittää pois mokoma mälli. Ja muuten. Tuntui hetki sitten sellainen "kohahdus" kuin olisin saanut hyvät ehkä aika vahvatkin sauhut tupakasta.

Nyt alkaa ihan pikkuisen huimata. Ei paljon mutta kuitenkin erotan tunteen. 15 - 19 min Nyt piisaa tämä ällötys. Viskasin kovan purkan pois suustani.

Ensinnäkin. Imeskelypilleri, suusuihke tai jopa inhalaattori olisivat minulle käytön kannalta mieluisempia välineitä. Mutta näitä purkkia on jäänyt moniin laatikoihin tähteeksi. Tämä kyseinen laatikollinen on hankittuedelliselle tupakkalakolle juuri ennen siirtymistä sähköhöyryttimen käyttöön. En siis puutu nyt purukumiin vaan vaikutuksiin. 25 - 30 min.

**En olisi tarvinnut.**

Tunne oli ihan aluksi hyvä tunne, muistutti luonteeltaan aavistuksen tupakoinnin aiheuttamaa aloitustilaa, ehkä kuitenkin hieman liian voimakas tämän hetkisiin tottumuksiini nähden mutta erittäin toimiva. Ihan kuin olisin ennen vanhaan sikaarin poltellut.

Tällä hetkellä jo kovasti toivoisin että vaikutus loppuisi koska olo on jo aavistuksen epämieluisa. Ei kuitenkaan vielä kovin paha. Vaikutus tuntui aluksi saapuvan ryöpsähdyksenä. Ryöpsähdyksen alkaessa olo muistutti hetkeä joka tupakka nikkiksissä on ensimmäisten savujen vetäisyn jälkeen. Ja on sanottava että jos silloin aloittaessani tupakoimattomuuden olisi ollut yhtä kova kontrasti asioiden välillä kuin nyt tämä tunne olisi riittänyt.

Mutta silloin varsinainen himo tupakan makuun, itse tupakointiin, ja vaikutukseen olivat niin vahvoja että vaikka purkkatupakka oli jo suussa ja sekin ties kuinka mones,, menin silti tupakalle. Juuri nyt vaikutus on todella riittävä mutta turha.

Varsinainen oletettu tupakan himo kyllä talttuu olotilan huononnuttua näinkin huonoksi. Mutta kädet kaipaavat tekemistä ja mieli tekee mennä käväisemään terassilla. ( tapa kahvitella ulkona ) Olen siinä mielessä pettynyt etten voikaan sanoa muuta.

Luulen kuitenkin aika vahvasti että tämä jää viimeiseksi kokeiluksi. Toivon että nikotiinin vaikutus jo lakkaisi, sillä oloni ei ole kovinkaan mukava. Voisin sanoa että ällöttävä olo jäi päälle.

**Ei ole mun juttu tällä kertaa.** kerron jos jotain tuntemuksia tulee lisää.

Päätelmä:

En aio siirtyä purkkatupakan käyttäjäksi, enkä taida liiemmin haluta nikotiinia käyttööni. Saa nähdä. Kokeen tuloksia saattaa vääristellä ja todennäköisesti vääristää myöskin kokeilun lähtökohta.

Minulla ei juuri nyt ollut oikeasti sellainen tupakanhimo tilannekaan päällä. Oli sellainen heman teennäinen koe. Minulla ei tänään oikein ole ollut aamullakaan sellaista tupakointihalua. En edes höyrytellyt aamukahvia nauttiessanikaan.

Itseasiassa höyryttelyn himokin on vähentynyt joissain tilanteissa kovasti. Koe purkkatupakan käytöstä olisi pitänyt tehdä joskus kesällä eli noin 100 päivää aiemmin.

Minun oli osaltaan tarkoitus näyttää itselle että tupakoinnin mieliteolla ja nikotiinilla ei ole yhteyttä mikäli on ollut jo kauan ilman tupakkaa.

Hieman pieleen meni. Ensinnäkin olisi pitänyt olla oikea mieliteon hetki, sellainen raastava tupakoinnin himo joita joskus tulee yllättäen. ( vahvempi )

En pysty sanomaan että oliko kyse nikotiinin imeytymisestä tuleva alku ryöpsähdyksen mielihyvän tuottamisesta, vai siitä että sen jälkeen tuli hieman höntti olo pitkähköksi aikaa. Mutta höyryttely/ tupakoinnin halu jäi vähäksi aikaa pois. Tuli ennemmin sellainen olo että on saatava voimistavaa suolaista välipalaa.

Minun on jotenkin pakko uskoa että purkkatupakan käytöllä voi jättää varsinaisen tupakoinnin pois. Ehdoksi omalta osaltani sanoisin juuri sen että purkkatupakan aiheuttama nikotiini ryöppy oli niin tuntuva että olo paheni. vastaavasti aktiivisen tupakoinnin aikana en huomannut purkkatupakan tekevän juuri mitään. Otin niitä joskus aika paljonkin... ehkä liikakin. Silti menin tupakalle.

Ajatuksia kokeilusta:

**Hölmö koe.** Nyt kaduttaa sillä en olisi ainakaan mitenkään tarvinnut nikotiinia missään muodossa **koska** olen tottunut olemaan kokonaan sitä ilman. Olen jo irtaantunut tupakasta sekä nikotiinista niin kauan aikaa sitten.

Uskon että aika monelle muullekin entiselle tupakoitsijalle on täysin hyödytöntä ottaa tilapäiseen tupakanhimoonsa minkäänlaista nikotiinivalmistetta mikäli nikotiini on jo aiemmin ja kauan sitten poistunut elimistöstä. Tällä hetkellä varmaa kuitenkin on että nopeammin ja paljon helpommin saan nykyisen kohdalleni sattuvan henkisen tupakoinnin himoni tyydytettyä ottamalla sähköhöyrystimelläni parit höyryt vaikka kyseessä onkin nikotiiniton höyry.

Jos minulle tulee taas joskus, kuten vahvasti uskon, tilanne että tekee jumalattomasti mieli poltttaa tupakka. En ota purkkatupakkaa vaan koetan selvitä siitä tunteesta ilman tupakkaa ( kuten tähänkin asti ) sekä ilman nikotiinia.

Jos ei ole käytettävissä mitään muita keinoja lähden vaikka kävelylle.

Kaikkein varmimmin ja todennäköisimmin kaivan sähköhöyryttimen esille ja vetäisen parit höyryt ja se on siinä.

Olen pärjännyt erinomaisesti sekä jopa nauttinut hetkistä höyrytellen. Jopa täysin ilman nikotiinia

#Savuton Suomi