Savuttomana 216 päivää!

Savuton Suomi 2030 ( 2040 ) http://savutonsuomi.fi/

Sähköhöyrystin

("sähkötupakka") luo minulle yhä vaivattomampaa elämää Tänään on meneillään 216 päivä siitä kun olen viimeksi sytyttänyt, polttanut sekä stumpannut tupakan tai yleensäkään savukkeen. Enpä uskonut tätä päivää kokevani tällaisena kuin nyt on.

En uskonut että koskaan enää onnistuisin. En myöskään uskonut että joudun taistelemaan oman tupakoimattomuusprojektin lisäksi vielä muustakin. En uskonut kirjoitettavan niin paljon "paskaa" sähköhöyryttelystä kuin siitä kirjoitetaan. Mustamaalaamista harrastetaan ihan täydeltä laidalta. Yritän tehdä kaikkeni että tieto jota sivullani on, olisi oikeaa tietoa.

Pääasia kuitenkin ja vain se että olen onnistunut jo 215 päivää ja tänään klo 21:00 tulee 216 päivää täyteen tupakoimatta. Se on kiistämätöntä ja totta! Tapasin viikonvaihteen aikana henkilön joka on ollut polttamatta pari vuotta. Hän on ollut polttamatta pari vuotta joskus aiemmin. Hän kertoi kuinka helppoa oli aloittaa uudelleen.

Hänen kertomansa mukaan kokeiltu savuke maistui hyvälle, ja tuntui hyvälle. Ja siinä se. ( Huomioitavaa tämän palstan yhteydessä on mainita ettei hän nyrjähtänyt tupakoimaan sen vuoksi koska oli sähköhöyrystimen käyttäjä. Ei ollut) Tapasin viime viikolla henkilön joka on ollut tupakoimatta jo seitsemän (7) vuotta. Hän sanoi yhä kaipaavansa tupakkaa päivittäin.

Hän mainitsi myös haistelevansa "mielellään" erilaisia tupakasta tulevia savun hajuja. Hänen sanojensa mukaan "On se vaan onni, ettei punaista Norttia enää ole kaupassa" Tarkoittaen että siihen tai siis sen tuomaan savun hajuun hän voisi joissain tilanteissa sortuakin. ( Huomoitavaa tässäkin yhteydessä! Hän ei ole käyttänyt sähköhöyrystintä )

Tapasin myös viime viikolla henkilön joka on ollut kolme (3) vuotta savuttomana tupakoimatta. Tapasimme pikku talkoiden yhteydessä. Emme olleet ennestään tuttuja. Menimme talkootyön jälkeen ulos "tupakille". Kun hän huomasi ottavani oman höyrystimeni esille hän nosti oman höyrystimen hieman korostetusti ylös sanoen: "Kun ensi kertaa tällaista kokeilin niin tiesin että tupakointini jää tähän" , "ja niin kävi, en ole sen jälkeen tupakoinut" ,, "Enkä tupakoi mikäli näitä laitteita ja nesteitä vaan jostain saan."

Hän kertoi polttaneensa kymmeniä vuosia vähintään pari joskus kolmekin askia päivässä. Hän mainitsi olleensa joskus tupakkilakossa moniakin kuukausia mutta langenneensa sitten uudelleen. ( ilman sähköhöyrystintä )

Tunnen henkilön, tai kaksi ja kolmekin jotka ovat pystyneet lopettamaan tupakoinnin champix lääkekuurin avulla. Kaksi näistä henkilöistä palasi polttamaan tupakkaa n. viiden vuoden tupakoimattomuuden jälkeen.

Kolmas palasi tupakoimaan muutaman kuukauden päästä kuurin loppumisesta. Tunnen ja tapasin henkilön joka oli ollut polttamatta tupakkaa n 10 vuoden ajan. Nyt ( pari viikkoa sitten ) hän aloitti hetkeksi uudelleen. ( Hänen omien sanojensa mukaan hän vain hiukan aikaa polttelee )

Tunsin sekä lisäksi tunnen henkilöitä jotka lopettivat kertarysäyksellä eivät koskaan aloittaneet tupakointia uudelleen. Uskon että tämä on mahdollista.

Kauan sitten. Seitsemänkymmen luvun loppupuolella olin työssä jossa voi ja sai tupakoida työaikana normaalisti (Melkein kaikki työt olivat ). Meillä oli tapana pitää tupakkitauko aina seisaaltaan ringissä koska olimme usein ulkona töissä.

Ringissä oli sellainen tapa että joku saattoikin tarjota kierroksen. Tämä oli aivan yleistä ja oli kohteliasta joskus keretä olemaan itse se kierroksen tarjoaja. Rinkiin asettui myös sellaisia henkilöitä jotka eivät polttaneet.

Toiset polttamatta olevista henkilöistä eivät olleet koskaan polttaneet, ja toiset olivat ehkä joskus lopettaneet. Eräs lopettaneista saattoi joskus tarttuakin tupakkaan jota hänelle tarjottiin, tai aski siis kiersi hänekin kautta. Mutta sitten hän palautti tupakan takaisin askiin tai ojensi sen jollekin joka ei vielä ollut omaansa ottanut.

Tämä henkilö sanoi lopettaneensa jo 25 vuotta aiemmin tupakoinnin. Hän myös mainitsi että aina vaan tekee mieli, ja hän tuleekin usein haistelemaan kun muut polttelevat. Olen "löytänyt" näitä samanlaisia henkilöitä useita. Tarkoitan sitä että monikin on rivien välistä tulkittuna aika samanlaisia kuin minäkin olen. ( olen jo aiemmassa päivityksessä kertonut )

Mieli tekee tupakkaa aika ajoin huolimatta siitä millä menetelmällä ero tupakasta on olemassa. Tämä on aika monelle tapaamalleni henkilölle tuttua. On siis hyvin todennäköistä että kerran tupakoinut henkilö voi aloittaa tupakoinnin uudelleen mikäli olosuhteet sun muut seikat ovat otolliset. Tässäpä tämä.

Sähköhöyrystin tekee elämästä jos ei helpompaa niin ainakin nautittavampaa. Jos ymmärrät mitä tarkoitan. Ainii! Viikonvaihteen juttu lähti käyniin saunareissusta. Olimme "kaverin" kanssa saunomassa yhdistyksen pikkujouluissa.

Saunasta menimme vilvoittemaan ulkosalla olavalle terassille. "kaverini" sanoi että otetaan mukaan tää yksi kun siitä riittä meille molemmille. ?? En ottanut itse mukaan kuin tölkillisen vilvoittavaa olutta, mutta "kaverini" otti matkaan myös yhden pikkusikarin.

Siinä hän sitten sytytti sikarin ja hetken poltteli kunnes tyrkkäsi sen huulilleni. Enpä juuri pelästynyt vaan vetäisin henkoset. Hiukka henkeä salpasi sikarin vahvuus, ei muuta. Eipä tuo sen kummemin mitään tehnyt. henkoset sinne tai tänne ajattelin ja maiskuttelin suussani pikkusikarin jättämää makujälkeä. Ja edelleenkin. Ihan tuosta vaan olisin voinut ottaa omankin sikarin jne.. Hyvää oli.

Mutta yhdet henkoset riittivät. **Pysyn siis tiukasti kannassani. Olen tupakoitsija.** Voin polttaa tupakan, voin ottaa henkoset mutta päämääräni on edelleenkin pysyä erossa tupakasta. En ole vielä "sortunut" polttamaan tupakkaa. Mieli on tehnyt monesti.

Mitä sitten tekisinkään jos sortuisin polttamaan savukkeen? Tiedätkö? Jatkaisin tupakoimattomuusprojektiani ja sillä siisti!

Kun olin ollut 191 päivää tupakoimatta! Tein videon asiasta.

Sanon videolla vahingossa "helmikuun 26pv vaikka se oli huhtikuun 26pv

#Tein vielä toisenkin videon jossa kerron mietteitäni.

Tässä on hieman tarkennuksia edellisen videon asioihin. http://www.vimeo.com/244817694