Sähkösavuke 

"raikas sähkösavuke" 14.8.2017,

111 pv savuttomana

Laitetyypit

MTL laitteet eli höyry ensin poskeen ja DTL laitteet joissa höyry vedetään suoraan henkeen

Mouth to Lung vs Direct Lung Hit

https://veppocig.com/mouth-to-lung-vs-direct-to-lung-vaping/
https://www.ecigclick.co.uk/mouth-to-lung-vs-direct-to-lung/


Nesteen sisältö eli pohja-aine

VG (Vegetable Glycerin) PG (Propylene Glycol)

PG neste on juoksevampaa, se on voimakkaamman makuista ja antaa paremman kurkkutuntuman. Jotkut saattavat olla allergisia PG:lle.

VG on paksumpaa ja antaa huomattavasti enemmän ja paksumpaa höyryä. Kurkkutuntuma on heikko ja maku hieman imelä, mutta sitä ei juurikaan huomaa maustetuissa nesteissä. VG:lle allergiset joutuvat höyryttämään puhdasta VG:tä.

Jotkut laitteet toimivat paremmin PG:llä ja jotkut VG:llä.

Kokemuksia

Cigalikes mallisarjan Tokmannilta ostettu sähkösavuke ei toiminut riittävän tehokkaasti minulle ) Löysin vaatekaapin (?) kätköistä aamulla tuon vuosia aiemmin kokeilussani olleen sähkösavukkeen akun. Latasin akkua ja laitoin suukappaleeseenkin VG/PG liuosta. Samalla tavalla se toimi kuin ostaessakin uutena. ( Robinhood tavaratalossa oli hetken aikaa myynnissä sähkösavukkeita )

Käytin silloin ( pari kolme ehkä neljäkin vuotta sitten ) aika sinnikkäästi parin kuukauden ajan tuota härveliä. Pyrkimys tupakoinnista eroon silloinkin oli vahva, mutta tuo laite ei ihan pystynyt korvaamaan oikeaa tupakkaa. Varsinkin ne alkuperäiset "koivunlehdet" eli makeat maustemaut makuina olivat minun aistiini aika ällöttäviä.

Onneksi netistä sai tilattua siihen aikaan laillisesti parempia nesteitä, kuten Turkkilainen tupakan maku jne.. Taisin parhaimmillani päästä kuitenkin aika vaikuttaviin tuloksiin. Luulen että parhaimpina päivinä pystyin korvaamaan 8 - 9 tupakkaa kymmenestä. Se oli ja on jo sinällään hyvä tulos.

Luulenpa kuitenkin kokonaisuutena että tuo laite vastasi teholtaan toiminnan teholtaan enempi tupakkapurukumia eli niksapurkkaa. Suurimmaksi syyksi miksi tuo härveli ei pärjännyt kokonaisuudessaan oli ehdottomasti akun, tehon sekä säiliön riittämättömyys.

Latauksen aikana tuli joka kerta polteltua analogista savuketta. En silti ja juuri siksi tällaista suosittele sellaisena kokonaisvaltaisena tupakoinnin korvaajana jos aikomuksena on päästä tupakasta kokonaan eroon.

Mutta tilapäiseen ja satunnaisen tupakan korvaajaksi se voi käydä. Erinomainen valinta esimerkiksi matkoille, tai tilapäistarpeeseen.

**Jokainen** palava savuke joka on korvattu jollakin muulla tavalla on kuitenkin voitto taistelussa tupakoimattuuden puolesta. NULL 2017-08-14 10:40:11 5

WP

Sen vuoksi tämä projektini onkin paljon paremmilla laitteilla sekä sitä myötä paremmilla tuloksilla.

WP

Ja loppujen lopuksi vieläkin nykyaikaisemmalla laitteella.

Tupakasta eroon projektin jälkeen ostin jälleen huomattavasti tukuisamman laitteen. ( DTL)

WP