8.8.2017

Miten se nyt menee?\

105 päivää savuttomana.

Olisikohan tavoitteistani jo ensimmäinen vaihe saavutettu?

Olen tupakoimattomuudessani vihdoinkin juuttumaisillani positiiviseen yhden vaiheen loukkuun. Olen siis vihdoin ja viimeinkin päässyt tilanteeseen jossa höyryttely myös tuntuu oikeasti kokonaisvaltaisesti korvaavan tupakoinnin.

Tilanteet joissa olen ennen tupakoinut, sekä tilanteet joissa tupakanhimo yllättää, ovat likipitäen tunnetasolla täysin korvattavissa höyrytupakalla. "Likipitäen" sanaa käytin enemmän tuntemusten pohjalta.

Oikean tupakan tämä sähkösavuke on kuitenkin korvannut kaiken aikaa eli 100% koko 105 päivän ajan. Puhunkin nyt nimenomaan sisälläni olevasta tunteesta. Jumittumiseni tuntuu tällä hetkellä enemmänkin todella positiiviselta tilanteelta kuin epäonnistumiselta. Luulenpa näin ollen tosiaan että asettamani ensimmäisen vaiheen tavoitteeni on todellakin nyt saavutettu.

Tämä todellakin on se vaihe johon ensisijaisesti olen ollut kokoajan pyrkimässä. Toivon tosiaan että tämä on totta, ja toivon myös että jää todeksi.

Kokonaisuutena tupakoimattomuuden aikaa on vasta kulunut vielä kovin vähän. Jatkan siis projektiani mielenkiinnolla. On vain hyvä asia olla hetken aikaa jumissa näin positiivisessa asemassa!

Mutta savuttomana ja tällä hetkellä 99,9% nikotiinittomana!

Nikotiinia käyttämässäni nesteessä on niin vähän ettei sitä käytännössä oikein voi edes laskea. En lisää höyryttelynesteeseen lainkaan nikotiinia muuten kuin “lantraamalla” mausteeksi vanhoja laimeita ( alle 0,2 - 0,5mg/ml ) nesteitä. Kun en raaski poiskaan heittää.

Käytän siis kokonaan nikotiinitonta nestettä ja maustankin sen nikotiinittomalla tiivisteellä. Mutta lisään muutaman pisaran kerrallaan vanhoja laimeita nikotiininesteitä sekaan. Voi siis sanoa että nikotiini on selätetty.

Nikotiinin vähentäminen oli koko kokonaisuus huomioiden aika helppo homma.

JK. 31.10.2018 On mieluisaa muistella tätä tuntemuksen muutosta. Oli niitä hetkiä vielä tämänkin jälkeen jolloin ei ihan varma voinut olla, mutta niin vähäisesti kuitenkin. Kyllä tämä oli se käännekohta jolloin tupakointi halu oli käännytetty höyryttelyn haluksi myös korvaavuudeltaan.

Myöhemmin huomasin että intoilin tuon nikotiinittomuuden saavutuksen kanssa ihan liian nopeasti. Mutta tehty mikä tehty.

NULL 2017-08-08 06:49:13 5 2018-10-31 17:08:29 5

Ote “Tupakasta eroon” projektin tekstistä:

Ensimmäinen vaihe

Ensimmäinen askel tämän ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on sähköhöyrystintä apuvälineenä käyttäen korvata tupakoitia osittain. Eli voisi puhua "hivuttamisesta"

Toinen askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on korvata tupakointi tottumus kokonaan sähköhöyrystimellä toteutuvaksi niin etten enää polta tupakkaa sekä höyryttele samanaikaisesti. Minun tulee hallita tässä askeleessa itseäni niin että voin tahdonvoimalla pysytellä höyryttelyssä.

Kolmas eli tärkein askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on saada tuntemuksellinen olotila jolloin voin täysin todeta että voin pysyä 100% savuttomana käyttäen sähköhöyrystintä tupakoinnin sijasta. Nimeän tämän tavoitteen "Ensimmäiseksi vaiheeksi"

Neljäs askel lopulliseen ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on alkaa vähentää nikotiinin käyttöä kun pysyvää savuttomuutta on jatkunut vähintään 8kk - vuoden verran. Tällöin katson että voin lopettaa "Tupakasta eroon" projektin aktiivisen osan