Askel askeleelta kohti ensimmäistä vaihetta

Ensimmäinen vaihe

Ensimmäinen askel tämän ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on sähköhöyrystintä apuvälineenä käyttäen korvata tupakoitia osittain. Eli voisi puhua "hivuttamisesta"

Toinen askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on korvata tupakointi tottumus kokonaan sähköhöyrystimellä toteutuvaksi niin etten enää polta tupakkaa sekä höyryttele samanaikaisesti. Minun tulee hallita tässä askeleessa itseäni niin että voin tahdonvoimalla pysytellä höyryttelyssä.

Kolmas eli tärkein askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on saada tuntemuksellinen olotila jolloin voin täysin todeta että voin pysyä 100% savuttomana käyttäen sähköhöyrystintä tupakoinnin sijasta. Nimeän tämän tavoitteen "Ensimmäiseksi vaiheeksi"

Neljäs askel lopulliseen ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on alkaa vähentää nikotiinin käyttöä kun pysyvää savuttomuutta on jatkunut vähintään 8kk - vuoden verran. Tällöin katson että voin lopettaa "Tupakasta eroon" projektin aktiivisen osan.


Toinen vaihe on tulevaisuutta

Lopullinen paljon pidemmällä oleva "Toinen vaihe" eli erillinen tavoitteeni on sitten luopua myös sähköhöyrystimen käytöstä. Tämä voi olla ja on todennäköisesti ehkä myöhemmin totetutettava kokonaan erillinen projekti. Nimeän toisen vaiheen erilliseksi projekstiksi "Tupakoinnin jälkeen.

Sähköhöyrystimen käytön lopulliseen lopettamiseen tähtäävän projetin toteutuminen sekä tarve totetuttamiseen on kokonaan sitten tulevaisuudessa uuden harkinnan tulos. Arvioin lopullisen vaiheen tarpeellisuuden sitten kokonaan erikseen.

Asetan tavoitteeksi tässä projektissani ( "Tupakasta eroon") päästä ensin tämän ensimmäisen vaiheen eli siirtymän tupakasta höyryttimeen. Luulenpa että tämä on kokonaisuutta ajatellen minulle se vaikein vaihe. Tarkoitan sitä etten korvaa satunnaisesti tai hetkellisesti tupakointia höyryttelyllä, vaan että lopulla uskallan todeta että se on nyt kokonaan totta myös 100% tuntemuksellisesti.

"Tupakasta eroon" projekti matkani varrella olen kuullut, nähnyt, tuntenut, sekä oppinut todella paljon. Kirjoitan näistä tähän itselleni sekä muille luettavaksi jotain. Mitään en väitä ehdottomana totuutena, ketään en tuomitse tupakoinnista, tupakoinnin lopettamismenetemistä, en totea oikeaa tai väärää kuin omasta mielestäni. Lukijoillla sekä katselijoilla saa olla sekä pitää olla omat totuutensa joihin voivat luottaa.

Omalla oikeudellani omaan mielipiteeseeni kerron asioita hyssyttelemättä kuitenkaan tarkoittamatta loukata ketään, vaikka saatan sanoa ja usein sanonkin asioita lähes loukkaavaan sekä loukkaavaan tapaan.