247 NULL ( Tässä kirjoituksessa olevat linkit eivät toimi. Teksti on edellisestä sivustosta SQL tietokannasta kopioitu raakakopio jonka korjausmuokkaukset ovat kesken )


Tilapäivityksistä on näkyvissä vain otsikot sekä niiden kuvaukset. Linkit eivät enää toimi.

Toisto! Tilapäivityksistä on näkyvissä vain otsikot sekä niiden kuvaukset. Linkit eivät enää toimi.


================================================

Tupakasta eroon projekti

Kertomuksia 230 päivän mittaisen matkan varrelta.

Nämä 141 tilapäivitystä sisältävät aluksi tupakoinnista luopumisen tuskaa sekä myöhemmin voimaannuttavia onnistumisen tunteita. Lisäksi keräsin vielä muutaman onnistujan kertomukset 8.12.2017 tilapäivitykseen.

Katso aiheittain olevia päivityksiä Tilapäivityksiä on alunperin 141 kappaletta. Projekti päättyy tekemääni loppuraporttiin jossa erittelen projetin eri tuloksia sekä tuntemuksia.


Tärkeätä tietää

En ole käyttänyt tupakkaa (HNB), tai suoraan tupakkaa sisältäviä ainesosia enkä myöskään minkäänlaisia tupakkatuotteita menetelmäni välineinä projektini aikana!! ( HNB ) En ole myöskään projektin aikana tulosten saamisen tueksi turvautunut lääketeollisuuden tuottamiin ( tupakasta tehtyihin )nikotiinikorvaustuotteisiin, en myöskään Champixeen, hypnoosiin tai muuhunkaan siihen verrattavaan menetelmään. Ainoa poikkeus on projektin loppuvaiheessa joulukuun 7 pv yksi tyyny Nicotinell 2mg purkkatupakkaa kokeilun vuoksi. Tuloksiin sillä ei ole ollut vaikutusta. Kaikki tuntemukseni ja mielipiteeni sekä kirjoitukseni perustuvat vain VG/PG pohjaisten aineiden höyryttelemiseen sekä saamiini henkilökohtaisiin omakohtaisiin kokemuksiin.


Kertomukset sekä aihelistaus!

Kerron tässä yhteydessä tämän projektin tilapäivityksissä vain hyvin vähän, eli vain vertailun vuoksi joitakin aikaisempia tupakoinnin lopetuksista olevia kokemuksia. Tietenkin luulin aikaisempia lopetuksia täydellisiksi onnistumisiksi siihen saakka kunnes ne muuttuivat kuitenkin epäonnistumisiksi aloittaessani tupakoinnin uudelleen.

Nämä aikaisemmat purkkatupakka, tai tupakkapillerit ( nikotiinipurkka, nikotiinipillerit yms ) kokeilut ovat nyt tämän sähköhöyrystimestä saamani kokemani pohjalta kohdaltani lopullisesti jääneet historiaan. Kertarysäykset eli lopettaminen kylmiltään varsinkin ilman korvikkeita, tai korvaavia menetelmiä koin itselleni kaikkein huonoimpina kokemuksina, tavalliset vähentämiset yms. olen jo kokeillut liiankin monesti.

Tupakkalaastaria en ole koskaan kokeillut uskoen edelleenkin vahvasti ettei se olisi minulle sopinut alkuunkaan koska sitä ei millään tavoin "polteta". Minulle on erityisen tärkeätä olla muuttamatta totuttuja tapoja liian voimakkaasti ja liian nopeasti.

En ole todellakaan onnistunut kertaakaan kertarysäyksellä ilman korvikkeita, enkä nikotiinikorvikkeiden avullakaan. Voisin omalla kohdallani lukuisasti todeta kertarysäyksen eli kerralla lopettamisen kaikkein surkeimmin onnistuneeksi keinoksi. Mikäli tupakoita ei olisi ollut ns. varalla, olisin hakenut ne vaikka keskellä yötä. Myös nämä kokeilut purkkatupakka (nikotiinipurkka) suussa pettyneenä röökillä istuen ei tosiaankaan nykyään enää innostanut, joten siirryin kokonaan toiseen kategoriaan.

Jos en päässyt "polttamaan" tupakkaa, mikään korvaava suusuihke tai tupakkalaastari ei korvaa minulle tupakointiin käytettyä hetkeä. Nämä olivat sekä ovat turhia kokeiluja minun kohdallani. Kuuntelin aikoinaan jopa Sami Minkkiseltä saamani tupakoinnin lopetus hypnoosi tiedostot ( vuosi puolitoista ennen projektia, siksi ei kuulu tähän projektiin), yritin itse suggeksiota ilman tuloksia. Luin tupakoinnin lopettamisen avuksi olevia "Stumppaa tähän" sekä muita aivopesu kirjoja sekä oppaita.

Luin lisäksi tilastoja mutta silti näiden kaikkien lukemieni juttujen jälkeen petyin toivotun vaikutuksen jäädessä lopulta hyvin vaimeaksi jopa jossain mielessä voimakasta uhmaa nostattaviksi, mutta ehkä joiltain pieniltä osin myös voimaannuttaviksi tulevaa ajatellen.

Yritin löytää netistä erilaisilta keskustelupalstoilta neuvoa sekä tukea. Tukea sainkin roppatolkulla kiitos paljon siitä. Mutta lopulta kyllästyin keskustelupalstoilla noihin loputtomiin "ainoisiin oikeisiin tapoihin lopettaa tupakointi". Huomasin että ihmiset lopulta kuitenkin vain pelkästään "säätää" edes takas omien propleemiensa kanssa uskotellen olevansa ainoita jotka oikeasti ovat tupakointia lopettamassa. Ja joka kerta ne on aina **just silloin** tosissaan ja tietenkin ehdottoman oikeassa. Enkä malta olla huomauttamatta että kaikkein eniten "ainoa oikea" tapa lopettaa tupakointi on ihan ilman apuja. Muita "oikeita" tapoja ei kertakaikkiaan joidenkin mielestä ole olemassa.

Usein käy kuitenkin niin että kun hetken aikaa on mennyt, repsahdetaan ja ollaan samassa jamassa taas uudelleen. Ei kiitos minulle tätä samaa tällä kertaa. Jotain paljon vahvempaa tällä kertaa on oltava. Haluan jotain sellaista jossa voin edetä omalla tavallani saaden itselleni oikeita näkyviä tuloksia vaivattomasti. Olen jo "säätänyt" omalta osaltani jo tarpeeksi.

Lopulta halusin lukemani sekä kuulemani perusteella varmemman ja helpomman sekä vahvemmin erityisesti minua henkisesti tukevamman tavan päästä eroon tupakoinnista. Olin löytänyt nettiä selaillessani kymmeniä ellei satoja kertomuksia joissa lopullinen tulos savuttomuudesta näytti olevan suurimmalta osaltaan lähestulkoon aina varmaa. Myös ystäväpiirissäni yksi toisensa jälkeen on onnistunut vaivattomammin tällä nyt valitsemallani tavalla. Otin käyttööni aikaisemmin voimakkaastikin vastustamani keinon, eli sähkötupakan, oikeammalta nimeltään sähköhöyrystimen.

Olen kerännyt tähän tuntemuksiani koskien luopumisestani tupakan poltosta käyttäen apuvälineenä sähköhöyrystintä. Tässä tilapäivitysketjussa on myös linkkilista suoraan eri aiheisiin. Ensimmäinen tilapäivitys kirjoitukseni "Tupakasta eroon" aiheesta on 24.4.2017 tässä selaamalla alapuolella. Ensimmäinen tilapäivitykseni on kirjoitettu noin viikko projektin aloituksesta. Viimeisen palavan savukkeen olen stumpannut 25.4.2017.

Pari kolme kertaa olen matkan, siis tämän projektin ( Tupakasta eroon ) varrella maistanut yhden tai korkeintaan kahden savun verran analogista eli oikeata tupakkaa. Maistoin juhannuksena, pari viikkoa sen jälkeen ja vielä Tallinnan risteilyllä 3.11. Kerron myös näistä kokemuksistani. Olen siis suurinpiirtein huhtikuun ( 2017 ) puolesta välistä opetellut höyryttelemään sähköhöyrytintä. Tarkoitusperäni on päästä tupakoinnista kokonaan eroon käyttäen sähköhöyrystintä apuvälineenä.

Sähköhöyrystimen ( sähkötupakka) käytön tarkoitus "Tupakasta eroon" projektissani on saada itsensä hivuttautumalla positiivisella käsitteellä sanoen "huijatuksi" niin että tavallinen analoginen tupakka jää pikkuhiljaa pois kokonaan korvautuen sähköhöyrystimen käytöllä.

Tämän "huijausmenetelmän" jossa olen mieltä huijaamalla polttavinani tupakkaa vaikken kuitenkaan oikeasti polta hyvänä puolena näen sen että olen muuhun yrittämiseen niin väsynyt. Olen käyttänyt tahdonvoimaani, yrittänyt muuttaa käsityksiäni tupakanvastaisiksi sekä yrittänyt monen montaa juttua. En vaan enää jaksaisi saada itsestäni irti sitä voimaa ilman apuja.

Olin muutamilta henkilökohtaisilta ystäviltäni muiden nettikertomusten lisäksi saanut kuulla tämänlaisen siirtymän kohtalaisen helposta onnistumisesta ja sitten vuosien päästä monet olivat vähentäneet höyryttelemistäkin niin että useat olivat lopettaneet kokonaan. Moni näistä ystävistäni sanoi siirtymän savuttomuuteen sekä lopullisen irtautumisen myös höyryttelystä olevan hyvin helppoa.

Olin kuullut myös varoituksen sanoja kuinka sähkötupakassakin on niitä myrkkyjä, eikä siitäkään sitten pääse eroon jne. Aika pitkään näiden pelottelujen tähden menikin ennenkuin tein tämän päätökseni. Enkä varmaan olisi ilman vaimoni kanssa tekemäämme yhteisssuunitelmaa tehnytkään päätöstä asian suhteen.

Projektin kuluessa todelliset tietoni eli enemmän faktaan perustuvat tiedot höyryttelyn oikeasta todellisuudesta kuitenkin yhä kasvavat, sekä opin myös itse löytämään asioita sekä tietoja. **Olen jo heti alussa jakanut omat tavoitteeni erilaisiin osiin.**


Askel askeleelta kohti ensimmäistä vaihetta

Ensimmäinen vaihe

Ensimmäinen askel tämän ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on sähköhöyrystintä apuvälineenä käyttäen korvata tupakoitia osittain. Eli voisi puhua "hivuttamisesta"

Toinen askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on korvata tupakointi tottumus kokonaan sähköhöyrystimellä toteutuvaksi niin etten enää polta tupakkaa sekä höyryttele samanaikaisesti. Minun tulee hallita tässä askeleessa itseäni niin että voin tahdonvoimalla pysytellä höyryttelyssä.

Kolmas eli tärkein askel ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on saada tuntemuksellinen olotila jolloin voin täysin todeta että voin pysyä 100% savuttomana käyttäen sähköhöyrystintä tupakoinnin sijasta. Nimeän tämän tavoitteen "Ensimmäiseksi vaiheeksi"

Neljäs askel lopulliseen ensimmäisen vaiheen tavoitteeseen on alkaa vähentää nikotiinin käyttöä kun pysyvää savuttomuutta on jatkunut vähintään 8kk - vuoden verran. Tällöin katson että voin lopettaa "Tupakasta eroon" projektin aktiivisen osan.


Toinen vaihe on tulevaisuutta

Lopullinen paljon pidemmällä oleva "Toinen vaihe" eli erillinen tavoitteeni on sitten luopua myös sähköhöyrystimen käytöstä. Tämä voi olla ja on todennäköisesti ehkä myöhemmin totetutettava kokonaan erillinen projekti. Nimeän toisen vaiheen erilliseksi projekstiksi **"Tupakoinnin jälkeen"**.

Sähköhöyrystimen käytön lopulliseen lopettamiseen tähtäävän projetin toteutuminen sekä tarve totetuttamiseen on kokonaan sitten tulevaisuudessa uuden harkinnan tulos. Arvioin lopullisen vaiheen tarpeellisuuden sitten kokonaan erikseen.

Asetan tavoitteeksi tässä projektissani ( "Tupakasta eroon") ensin tämän ensimmäisen vaiheen eli siirtymän tupakasta höyryttimeen. Luulenpa että tämä on kokonaisuutta ajatellen minulle se vaikein vaihe. Tarkoitan sitä etten korvaa satunnaisesti tai hetkellisesti tupakointia höyryttelyllä, vaan että lopulla uskallan todeta että se on nyt kokonaan totta myös 100% tuntemuksellisesti.

"Tupakasta eroon" projekti matkani varrella olen kuullut, nähnyt, tuntenut, sekä oppinut todella paljon. Kirjoitan näistä tähän itselleni sekä muille luettavaksi jotain. Mitään en väitä ehdottomana totuutena, ketään en tuomitse tupakoinnista, tupakoinnin lopettamismenetemistä, en totea oikeaa tai väärää kuin omasta mielestäni. Lukijoillla sekä katselijoilla saa olla sekä pitää olla omat totuutensa joihin voivat luottaa.

Omalla oikeudellani omaan mielipiteeseeni kerron asioita hyssyttelemättä kuitenkaan tarkoittamatta loukata ketään, vaikka saatan sanoa ja usein sanonkin asioita lähes loukkaavaan sekä loukkaavaan tapaan.

 

**********************************************************************************************************************

Ensimmäiseksi "pelisäännöt

Tehdään "pelisäännöt" selväksi. Jos tunnet näitä pelisääntöjä silmäillessäsi että tämä kirjoittamani "Tupakasta eroon" projekti ei ole sinulle se "mun juttu", niin jätä lukeminen heti tähän paikkaan suosiolla. -- Mutta jos koet kiinnostusta sekä ehkä haluat kokeilla tätä positiivista "huijaus" menetelmää, ole hyvä, artikkelit ovat sinua varten.


Minä en enää halua kuulla keneltäkään sitä iänikuisen samaa paskaa kuinka "helppoa on lopettaa tupakointi" tai "muutaman viikon jälkeen olet vapaa tupakasta". Joillekin se todellakin on ja voi oikeastikin olla helppoa, mutta ei minulle. Olen sen jo tarpeeksi sekä niin monesti monesti kokeillut. En enää jaksa. Tuliko tämä nyt heti selväksi?

"Idioottimaista tuo vapottelu" Joo niin on. Niinkuin on tupakointi yleensäkin, viinan juonti, ylenpalttinen suklaan syönti, tupakka inhalaattorin käyttö, purkkatupakan jauhaminen, Smooff tupakan kevennin, Zonnic tupakaton "tupakka"nuuska huulessa, mehupillin käyttö korvaavana tupakkana, jne. Jätän tällaiset kommentit niille kuuluvaan arvoonsa. Sillä jos oma valitsema menetelmä tai menetelmättömyys toimii todellisia tuloksia tuottaen niin että sillä korvautuu ja siirtyy tupakan polttaminen pienempään pahaan vaikka vain osittainkin, sillä on silloin oma vahvasti perusteltu paikkansa

"Pari viikkoa ilman röökii niin et enää kaipaa röökiä"Minulle on ollut täyttä soopaa mokoma väite. Väitän väitteen edelleenkin soopaksi omalla kohdallani kokemuksesta moneen kertaan kokeiltuna. Olen ollut jopa satojakin päiviä yhtäjaksoisesti polttamatta kaivaten yhä edelleenkin palavasti tupakkaa joskus toisinaan lähes päivittäin. Tätä parin viikon "mantraa" minulle on silti hoettu kymmeniä vuosia.

"Tupakka maistuu paskalle kun et enää polta sitä"Eipä ole ikäväkseni koskaan aikaisemmin maistunut minun mielestäni, eikä maistunut myöhemmin kokeiltuani uudelleenkaan. Jos jonkun mielestä maistuu paskalle niin se on todella hyvä juttu, toisin en todellakaan väitä. Minä olen aina ihan alusta alkaen pitänyt tupakan mausta. Tuhkis kyllä haisee pahalle ja on aina haissutkin Toisaalta onko sillä yhtään mitään väliä mille se maistuu sekä haisee? Usein nekin jotka ovat naama irvessä selittäneet sen maistuvan **niin** paskalle kun ollaan nyt **niin** lopettaneita, vetelevät sitä sitten jonkin ajan päästä uudelleen taas hymyssä suin. Ihan samahan se on mille maistuu, jos ja kun ei kerran polta.

"Toi vapettaminen on yhtä vaarallista..." No jos sinun mielestäsi on, sitten se on, mitä minä siitä. Enpä kuitenkaan enää nykyisin usko moista panettelua. Enhän ihan sellaisenaan usko edes joulupukkiinkaan. Olen nykyisin kuullut sekä lukenut toisenlaisiakin tutkittuja väitteitä. Lue sinäkin niin tiedät miten suurin osa panetteluista on aukottomasti todeten pudotettu alas. Esimerkikkinä vaikka ne Popcornikeuhkot. Laitan kaikki saamani tutkimustulokset sekä havainnot näkyville. Jopa nekin jotka lääketehtaat lobbaavat purkkatupakan (nikotiinipurkan) lisämyynnin toivossa. Haitattomaksi en sähkötupakkaa silti väitä, en ole väittänytkään

"En suosittele sähköröökiä, se on vaan siirtymistä toiseen koukkuun" Jep, osuit asian ytimeen!!. Se on juuri se ihan alkuperäinen tarkoituskin mikäli sillä saan tupakoinnin jätettyä. Jos siirtyminen koukusta toiseen vähemmän haitalliseen onnistuu, se on ihan jees ja siihen siis nimenomaan tähtään. Siinä siirtymisessä siihen toiseen vähempi haitalliseen paheeseenkin on joillekin kuten minulle ihan tarpeeksi iso työ. Olen myös aikaisemmin yrittänyt siirtää tupakoinnin tottumuksen purkkatupakkaan ja siten koukuttaa itseäni purkkatupakkaan siinä onnistumatta. Luulin kai että tupakassa koukuttaa vain nikotiini Minulle tupakointi on paljon muutakin kuin hetki seisten pihalla lumisateessa. Siksi valitsin keinon jolla minun ei tarvitse varsinaisesti luopua muista tupakointiin liittyvistä elementeistä

"joku muu hoito on siksi parempi ettei jää nikotiinikoukkuun" Hölynpölyä! Miksi vain pelkästään sähköhöyrystimellä jää nikotiinikoukkuun muttei nikotiini inhalaattorilla tai purkkatupakalla? Miksi et sitten vähennä sähköhöyryttimen nesteestä nikotiinia pois? Älä nyt taas viitsi! Täyttä paskapuhetta siis!

On varmasti 100 parempaa ja terveellisempää sekä myös tehokkaampaa tapaa lopettaa tupakointi kuin sähkötupakka Selvähän se. En todellakaan väitä vastaan. Kokeile muita konsteja ja onnistu on vilpitön toivomukseni. Mutta minun käyttämäni keino on silti yksi niistä sadoista, ja toimii hyvin sekä on toiminut hyvin myös minulle.

Ei se ole oikeaa tupakoinnin lopettamista koska... Tämän lauseen takana on jotain todellista mystiikkaa Siis tehdäänpä asia nyt viimein selväksi. Jos en polta tupakkaa, niin en silloin polta tupakkaa. Jos taas poltan tupakkaa, niin silloin poltan tupakkaa. Se on ihan täysi saletti, eikä tätä totuutta saa muutettua mitenkään. Kas kun jonkun mielestä jo pelkkä purkkatupakan käyttö tupakoinnin korvaajana ei ole tupakoimattomuutta koska siinä on nikotiinia. Jonkun mielestä tupakkainhalaattorin käyttökään ei ole tupakoimattomuutta vaikka analoginen tupakka olisi kokonaan jäänyt pois. Hölynpölyä! Täysin hölynpölyä! Tuolla asettelumallilla on syytä jättää myös perunat sekä tomaatit pois lautaselta unohtamatta munakoisoja niiden sisältämän nikotiinin vuoksi.


Luit siis pelisäännöt ja päätit jatkaa. Pysy sitten matkassa!! Jos tulet valitsemaan sähköhöyrystimen sekä käyttämäni menetelmän päästäksesi tupakasta eroon kuten minä, muista varautua vastarintaan sekä yleiseen ylenkatsomiseen. Lue sekä tutustu kansainvälisiin tietoihin sekä keskusteluihin. Älä ota liian raskaasti kaikkia kotimaisia julkaisuja. **Ota luja taistelutahto mukaan matkaasi**

**------------------------------------------------------------------------------**

Alapuolella olevat linkit eivät enää ole käytössä!!

#**---------------------------------------------------------------------------------------**

LINKIT EIVÄT ENÄÄ TOIMI!!

#Näin pääsin sähköhöyrystintä apuna käyttäen tupakasta eroon. ##Otsikoita sekä tilapäivityksiä aikajärjestyksessä **Viikon harjoittelu takana 24.4.2017** Viikko höyryttelyä takana. Ei vielä kokonaan savuton. **“Ilman tätä helkutinmoista motivaatiota sekä tahtotilaa tästä ei tulisi hevonpersettä. Ja voin sanoa todella syvältä sydämestäni että tämä höyryttelykone tulee vielä ansaitsemaan paikan sydämessäni mikäli se onnistuu joskus korvaamaan oikean tupakan.”** **Lue mistä tällainen "helkutinmoinen" motivaatio syntyy?** 24.4.2017 -2pv savuttomuuteen http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=154

**Hoitotieto** 24.4.2017 “Vaikka tupakan aiheuttamat terveysriskit tunnetaan, tupakoinnin lopettaminen osoittautuu silti usein vaikeaksi. Tutkimusten mukaan vain muutama sadasta onnistuu lopettamaan tupakoinnin lopullisesti pelkän tahdonvoiman ja päättäväisyyden avulla.” http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=158

**Nyt on tiukilla** 24.4.2017 Eilen olin 100% varma että selviän tästä päivästä jopa kahdella tavallisella tupakalla. Se kaksi on jo mennyt. Lisäksi jatkuva ravaaminen välipalalla ja höyryttelyllä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=160

**Helpottaa taas** 25.4.2017 Tänään on mennyt melko mukavasti ( tähän asti) Kello on jo puolen päivän eikä takana ole kuin yksi poltettu tupakka. Tällä hetkellä ei edes suurempia tuskia ole tuntemuksissa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=201

**Melko hyvin menee** 26.4.2017 Melko hyvin menee. Olen tämän päivän pystynyt pidättäytymään oikeasta tupakasta kokonaan. Ilta on vielä jäljellä. Katsotaan. JK: Ensimmäinen savuton päivä http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=247

**Kyllä se on totta! Eilinen päivä kokonaisuudessaan ilman tupakkaa! Pidän tätä todellisena saavutuksena.** Totta puhuakseni en edes uskonut sen olevan näin pian mahdollista. 27.4.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=251

**Tämä taitaa olla jonkun suuren alku** 27.4.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=258

**takana KAKSI päivää ilman tupakkaa** 28.4.2017 Otin heti alussa jo tavoitteeksi nujertaa aamun ensimmäinen tupakka sekä siirtää sitä oikeata tupakkaa aina myöhäisempään ajankohtaan. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=260

**Tupakanhimo yltyy ja yltyy** 28.4.2017 Sitä tekee mieli ihan helvetisti! Imppaan tuota höyrykonetta posket lommolla mutta siinä samalla kuitenkin tekee niin vimmatusti mieli tupakkaa. Ainoa lohtu on että tuo höyrykone on oikeasti niin lähellä oikeaa tupakkaa nikotiineineen että se menee korvikkeena. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=262

**Kolmas päivä** 29.4.2017 Kolmas päivä takana ilman tupakkaa. Keskipäivä oli vaikein.

**Haistelua** 29.4.2017 Eri hajuisia tupakoita havaittavissa "Suurin virheeni voisi olla juuri se jos lankean vetäisemään yhden oikean, tulkitsisin sen koko jutun lopuksi." Mikä siinä onkaan että ratkeamisen yhteen tupakkaan voi itsekin tuntea ratkeamiseksi kokonaisuudessaan tupakoimaan. Kyse ei ole siitä, vaan siitä että pyrkii olemaan tupakoimatta yhä ratkeamisen jälkeenkin. Onneksi ei ole tarvinnut testata. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=266

**Kitkerä, löysä, kitkerä, löysä jne** 30.4.2017 Eilinen päivä oli oikeastaan ihan löysä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=270

**Selvitty tupakatta** 1.5.2017 (6pv) Muutaman kerran eilisen päivän aikana käsi hypisteli taskua tupakan toivossa. Päivästä kuitenkin on selvitty tupakatta. Kiitos täytyy antaa tuon höyrytupakan kehittäjälle. Aivan uskomaton korvaaja. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=280

**Voi vieroitus sentään** 8.5.2017 (13pv) Tämä kuuluu niihin luokaltaan järkyttäviin tupakanhimopäiviin. Se parin viikon mantra helpottamisesta tuntuu järkyttävälle pilalle ja paskapuheelle. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=327

**Askel kerrallaan** 8.5.2017 Mulle oli alunalkaenkin täysin selvää että kohdallani tämän höyrysavukkeen tulee olla niin samanlainen kuin oikea savukekin olisi. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=329

**Koettelemus voitettu** 9.5.2017 Kuinka ollakaan löysin autosta sinne jättämäni vara-askin. Hiplailin sitä käsissäni jonkun aikaa sortumatta. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=335 **Ensimmäisiä havaintoja.** 15.5.2017 Olen huomannut selkeitä havaintoja tupakoimattomuuden seurauksina. Hengittäminen on huomattavasti kevyempää. Aamulla ei yskitä lainkaan. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=357

**Sähkötupakka on minulle “taivaan lahja”.** 15.5.2017 ( 20pv) Tulen puolustamaan tämän keksinnön hyödyllisyyttä niiden puolesta jotka haluavat päästä tupakasta ja tupakoinnista eroon ja ovat siinä epäonnistuneet muilla keinoin. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=351

**Valtava tupakanhimo yllätti** 19.5.2017 (24pv) Niin se vaan oli heti aamusta että oikean tupakan himo on ollut ihan valtava. Ajattelin mielessäni moneen kertaan ottavani yhden tupakan ja sitten taas jatkavani höyryttelyä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=376

**Vähemmän nikotiinia** 22.5.2017 (27pv) Jo puolet vähemmän nikotiinia http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=387

**Höyrykö tekee sähkötupakasta inhalaattoria huonomman keinon päästä oikeasta tupakasta eroon?** 22.5.2017 Mietiskelyä lääketehtaiden voittokulusta. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=395

**Pelkkä nikotiini** 22.5.2017 Ei ole. Nikotiinin voi korvata nykyään niin monella tapaa. Tupakoinnin himo on eri asia. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=397

**keinoja on monia** 24.5.2017 Luin aamulla taas uudesta pilleristä jolla saadaan tupakoinnin himoa laannutettua. Kyseessä on suomalainen keksintö. Pilleri imee jotain ainesosaa suun limakalvoilta jolla on nikotiinin kanssa yhteisvaikutus. Tämä aine sekä nikotiini vahvistavat nikotiinin vaikutusta. Tämä pilleri on jollain tavalla kuin alkoholille oleva antabus kapseli. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=407

**Saavutuksiani nyt** 24.5.2017 Nyt on todella hyvä mieli. Olen saanut tehdyksi jotain sellaista mihin en mitenkään olisi uskonut kykeneväni. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=410

**Kuukausi savuttomana** 26.5.2017 Mutta siltikin voimme olla todella tyytyväisiä saavutuksiimme. Henkilökohtaista “retkahtamista” ei vielä ole tapahtunut. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=416

**Samoilla mennään** 29.5.2017 (34pv) Keskustelu kolme vuotta polttamatta olleen kanssa. Haju on kuulemma toisinaan niin taivaallisen tuoksuista että “kipiää” tekee. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=418

**Sähkötupakan vaarat ja haitat** 30.5.2017 Aika moni on sanonut minullekin että eikös tuo sähkötupakka ole yhtä vaarallinen, tai jopa vaarallisempi kuin oikea tupakka?! http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=420

**Tuskainen iltapäivä** 31.5.2017 Yhtäkkiä tuli taas hitonmoinen tupakanhimo joka uusiutui muutamien minuuttien välein ensin voimistuen kerta toisensa perään mutta laantui lopulta onneksi. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=426

**Nimimerkillä kirjoitus** 2.6.2017 Olin liian kauan todellinen jääräpää tämän sähkötupakan suhteen. Harmittaa ihan. Pääasia että nyt mennään näin ja kerkesin tilata vermeet ennenkuin tulee vaikeaksi ja kalliiksi. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=435

**Pieniä tuntemuksia** 5.6.2017 41 päivää tupakoimatta. Onko taistelu kääntymässä voitoksi?? Tuntuu kuin olisin päässyt siirtymävaiheessa askeleen http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=437

**P%/&%leen laki** 6.6.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=448

**Nyt alkaa sujua** 7.6.2017 (43pv) Nyt jos sattuu iskemään se tupakanhimo niin siihen riittää ihan mainiosti pari hönkäisyä sähköhöyryä. Väitän kyllä kivenkovaan että tämä systeemi toimii ihan aikuisten oikeasti. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=454

**Alamaailman meininkiä** 8.6.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=456

**Kokeilu kertoo** 12.6.2017 48 päivää tupakoimatta. Tuntemus nikotiinin liian äkillisestä vähentämisestä Himo tupakkaan oli suorastaan raastava. On ihan pakko sanoa että tulin ajatelleeksi “jos minä vain yhden polttaisin”. Helvetillinen tuska. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=460

**Viimeinen kauppa** 13.6.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=476

**Unissani poltin tupakkaa** 14.6.2017 Olin herätessäni aivan varma että olin juuri polttanut savukkeen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=486

**Tuntumia 36 päivää tupakoimatta** 15.6.2017 Ongelma on vaan vielä siinä että tää höyryverme jättää jälkeensä niin olemattoman tuoksujäljen ettei sitä oikein havaitse. Lisäksi toinen ongelma on etten saa oikein mitään kiksejä jos haistan jonkun “koivunlehden” tuoksun http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=496

**Missä tupakat** 21.6.2017 ( 57pv) Hei missä mun tupakat on?? Oho, enhän mä polta. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=538

**Mietiskelyäni nikotiinista1** 21.6.2017 Paljon asioita riippuen nikotiiniin. Myös linkkejä tutkimuksiin. Yksi pohdintojeni aihe oli sairausajan jälkeen uudelleen aloittaminen. Nikotiini ei taida ollakaan se suurin riippuvuustekijä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=542

**Makujen sinfoniaa** 26.6.2017 ( 62pv) Maistoin maistoin... Pyysin saada maistamaan yhdet sauhut ihan oikeaa tupakkaa. Vaimoni ojensi tupakan ja vetäisin pienet poskisauhut, ja perään aivan kevyet ihan pienet, lähes olemattomat henkoset. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=552 **Viimeinen päivä kun sai ostaa nettikaupasta**

**Vihonviimeistä** 30.6.2017 Kiitos DHL nopean toimituksen, sain eilen viimeisen tilaukseni kotiini jonka tilasin toissapäivän iltäpäivällä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=568

**Muutamia päiviä edelleen höyrytellen.** 3.7.2017 Eräs yhä tupakoiva kaverini sanoi ettei siirry sähkötupakaan siksi kun siihen voi jäädä koukkuun. Tätä väittämää en lähde korjaamaan edes omalta osaltani. Vielä minulla ei ole tilanne etten voisi ajatella muitakin vaihtoehtoja. Toki ne muut eivät edes houkuttele. Esm. Nikorette tupakkapurukumit, EI. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=572

**70 päivää savuttomana** 4.7.2017 "Mitä tästä kertoisi? Homma on edennyt tai oikeammin sanottuna jatkunut samalla kaavalla. - tekee mieli tupakkaa, otan höyryt ja kuvittelen polttavani. - tekee mieli tupakkaa, viivästytän hieman ja sitten otan höyryt. - laimennan höyryliuosta, tekee mieli tupakkaa" http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=597

**Erittäin asiallista ja suuntaa antavaa tietoa** 5.7.2017 Isona trendinä maailmalla höyryttelyn suosio on yhä enemmän kasvamassa. Suuntauksia kehittyy yhä enemmän ja vahvempina. Luulen että sellainen makujen hifistely ja nautiskelu tulee saamaan ison paikan suuntauksissa. Tällä hetkellä “Vapottajia” eli jos asiaa katsoo laajemmin oikeammin sanottuna höyryttelijöitä yhdistää yhteinen tekijä. Höyryttelijöistä suuri osa on entisiä tupakoitsijoita. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=685

**Kirjoitus** 6.7.2017 Matti Rautalahti (Suomen ASHin hallituksen jäsen, Lääkäriseura Duodecimin pääsihteeri) on mukana STM:n asettamassa tupakka- ja nikotiinityöryhmässä. Tässä hänen kirjoituksensa sähkösavukkeista ""Olemme nikotiinin sähköisten annostelulaitteiden osalta uuden ajan kynnyksellä. Tähän saakka niissä käytettävien nikotiininesteiden myynti on ollut Suomessa kiellettyä. Nyt ne hyväksytään ja niitä säädellään ja valvotaan osana tupakan ja muiden vahvojen nikotiinituotteiden joukkoa, kuitenkin selvästi erillään lääkkeellisistä nikotiinivalmisteista. Vahva kansanterveystutkimuksemme tulee toivottavasti tuottamaan lisää paljon kaivattua tietoa näiden laitteiden käytön seurauksista."" http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=830

**Jotain josta aloittaa** 6.7.2017 Ostamani höyryttelyn aloituspaketti http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=828 **Kessua aamuin illoin** 7.7.2017 ( 73pv) Kessua unissaan ei muuten. Unikuvia Nyt on taas pari yötä vedetty kessua heti nukkumaan käydessä ja aamulla kun silmät saan auki. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=853

**Helpottaa** 14.7.2017 ( 80pv) Aivan ilman tupakantuskaa ei olla selvitty. Mutta ne hetket jotka aikaisemmin olivat todella tuskaisia, ovat nyt paljon miedompia. Höyruttelyn tarkoituksena on korvata oikea tupakka. Mikäli sellaisessa korvaustilanteessa käy niin että sattuu olemaan akku vähissä, tai liian mauttomalle maistuva höyryliuos, silloin “väkertää”. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=861

**Huuh huh** 17.7.2017 Tuntemuksia, mietteitä ja päätelmiä sähköhöyryttimen käytöstä yleisellä tasolla. "Muutama päivä taas mennyt liuoksia impatessa. Edelleen täytyy päästä sanomaan että toimii. Tupakanhimon kohdatessa muutama hönkäys höyryä laannuttaa tupakanhimoisen olon. Vaikka kehoni ja aivoni tiedostavat ettei glyseronin höyry ole oikeaa tupakkaa ja vaikka makuhermoni muistavat kaiholla oikean tupakan maun, näillä mennään… onneksi." http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=865 **Hieman kärjistäen** 17.7.2017 Noloa vetää sähköröökii! Kukaan aikuinen mies ei ainakaan... http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=867 **Hieno kommetti nimimerkiltä Mike:** 17.7.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=869

**Luulo ei ole tiedon väärti** 18.7.2017 Pyrin ottamaan kaikista asioista selvyyden jotten toteuta projektiani kokonaan väärän tietämyksen valossa. Aivan kaikkea tietoa en ole löytänyt, enkä usko että löydänkään. Tein omatoimintasuunnitelman. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=871 **Vape at work? Hey, why not?** 19.7.2017 Iso-Britannia on tänään julkaissut 5-vuotis suunnitelmansa tupakoinnin haittojen vähentämisen suhteen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=873

**87:s päivä meneillään** 21.2017 Hieman tekisi mieli lisätä nikotiinia. Haikailen jopa purkkatupakkaa vaikka muistot sen kirvelevästä mausta tulevatkin mieleen. Selviän nikotiinia lisäämättä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=879

**Ei epäilystäkään** 27.7.2017 “On täysin selvää, että e-savukkeet auttavat tupakoitsijoita korvaamaan savukkeita”, sanoi Lontoon Queen Mary -yliopiston terveys- ja lifestyle-tutkimusyksikön johtaja Peter Hajek, joka ei kuulunut tutkimukseen." http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=905 **Pihiä miestä sapettaa** 27.7.2017 nikotiinia hukkaan?? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=909

**Akussa pitää olla puhtia** 29.7.2017 muistelua Robinhood savukkeesta Oli todella helppo vetäistä oikeaa röökiä, koska se oli varmempaa ja helpompaa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=925 **Onnistuminen on helppoa!** 29.7.2017 "Kuulun noihin epäonnistujiin tuossa tupakoinnin lopetusjutuissa." http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=921

**Tekniikan maailma kirjoittaa sivullaan** 31.7.2017 "Haluatko lopettaa tupakoinnin? Sähkötupakka voi olla oikea vastaus, toteaa 160 tuhannen vastaajan suurtutkimus" http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=929 **Miten se nyt menee** 8.8.2017 Jumissa? 105 päivää tupakoimatta! Positiivinen tunne jumissa olemisesta! Höyry on korvannut 100% tupakan myös tunnepuolella. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1183

**Pienempi syöpäriski kuin tupakoijilla** 11.8.2017 “Akryylinitriili ja 1,2-butadieeni selittävät yli kolme neljäsosaa tupakansavun syöpäriskistä ja niitä ei löydetä höyrystä ollenkaan.” http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1286

**"Kunnon vehkeet"** 12.8.2017 Minkälainen sähkötupakan tulisi olla? Aiemmin se oli aika helppoa kun otti tupakkiaskin ja kahvimukin mukaan. Korkeintaan sytkäri saattoi joskus pettää, mutta siitäkin selvisi helpolla. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1288

**Sähkösavuke, Raikas sähkösavuke** 14.8.2017 Suurimmaksi syyksi miksi tuo härveli ei pärjännyt kokonaisuudessaan taisi olla akun riittämättömyys. Latauksen aikana tuli polteltua analogista savuketta "En silti suosittele sellaisena kokonaisvaltaisena tupakoinnin korvaajana. Mutta tilapäiseen ja satunnaisen tupakan korvaajaksi se voi käydä." http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1294 **Vielä on lientä jäljellä ? ?

** 18.8.2017 Niksaa riittää http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1326 **Vapers Finland lausunto** 21.8.2017 Huomattava lausunto sähkötupakan puolesta http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1328

**Jäitä poltellessa** 21.8.2017 Pari päivää sitten olin tukalassa tilanteessa. Olin “tupakointipaikalla” parin ystävän kanssa jossa molemmat polttivat oikeata tupakkaa. Tuoksu tulvi nenääni molemmilta suunnilta jota yritin peitellä imiessäni höyrytupakkaa posket lommolla. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1330

**Päätöksestä se alkaa** 22.8.2017 Olin ja olen ollut monesti polttamatta useita tunteja vahvan päätösen tukemana. Tein omatoimintasuunnitelman http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1339

**Nikotiinipurkat vuosikymmeniä..** 23.8.2017 Mihin nikotinipurkat ensin keksittiinkään ensin? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1343 **70 s päivä ilman tupakkaa** Otan höyryt, tekee mieli tupakkaa otan höyryt, kuvittelen että poltan http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=597 **87 s päivä ilman tupakkaa** Purkkatupakkaa laatikossa!! Mitä teen etten ala sitä pureskelemaan? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=879

**Välillä se vaan niin kirvelee** 28.8.2017 Vieläkin kirvelee Pitkästä aikaa monen kuukauden jälkeen tuli oikein isosti voittajafiilis. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1351

**Vaikea saada neuvoa sekä apua** 31.8.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1359

**Tupakointi on sivullisillekin epäterveellistä** 31.8.2017 Mutta moniko tiesi tästä?? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1361

**No, »toimiiko» se?** 1.9.2017 Yleinen kysymys sähköhöyryttimisestä ja sen käytöstä http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1363 **Aamun harmautta** 9.9.2017 Mietinpä samalla mitä jos sähköhöyrytin olisikin ollut 70-luvun keksintö? Mitä jos se olisi tullut markkinoille 70-luvulla tai viimeistään 80-luvulla. ?? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1373 **kenen keksintö toi nyt sitten on?** 11.9.2017 Viitataan höyryttelyn omituisuuteen http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1377

**Päivän selvää se on** 12.9.2017 Nyt tässä ohimennen huomasin että ainakin viisi näistä entisistä höyryttelijöistä ei enää höyryttele. Olivat lopettaneet pari kolme vuotta sitten. Ei voi kysyä sitäkään että mistä hankkivat laitteet ja nesteet. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1383

**Tutkimukset osoittavat että sähkötupakoitsijat lopettavat todennäköisimmin tupakoinnin** 12.9.2017 Sähkösavukkeiden satunnainen kokeilu kerran-pari ei kerro käytännössä mitään sähkösavukkeiden tehokkuudesta tupakoinnin lopettamisessa http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1381

**Mietelmiä kun 143:s päivä tupakoimatta on meneillään** 15.9.2017 Sitkeessä se on. Nimittäin tupakanhimo. Puhun nyt tupakanhimosta, en nikotiinista. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1397

**Ärsytti niin vietävästi** 21.9.2017 Sekä lisäksi myös 15.1.2018 laitettu kirjoitus Juuri kun olin leuhkasti kertonut että tämähän on tässä. “Eipä enää tee mieli tupakkaakaan” on sitten täyttä soopaa samalla kertaa kun suusta lipsahtaa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1413

**Ensimmäistä kertaa vape kaupassa** 22.9.2017 Oli kokousasioita Helsinkiin muutenkin. Olin siltikin jo edeltäpäin päättänyt että käväisen vierailulla ihan oikeassa sähkösavuke / tarvikemyymälässä eli Vapekaupassa. Syytä tai syitä vierailulle ei minkään puutteen ollut. Halusin käydä katsomassa noin niin kuin pintapuolisesti minkälainen on meininki. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1415

**Tupakointi vähenee** 27.9.2017 Viime viikolla julkaistiin tämänvuotisen nuorten kouluterveyskyselyn tulokset. Sen mukaan nuorison tupakointi jatkaa laskuaan kehityksen ollessa erityisen jyrkkää vuodesta 2010 lähtien. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1429

**Toinen käynti FINNVAPEssa.** 28.9.2017 Nyt vaimo mukana ja omalla autolla käynti “isolla kirkolla” http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1437

**Kuins nyt tollee? Piippu on sentään piippu.** 27.9.2017 Nykyisin ei enää näe piipun polttoa eikä juuri tupakanpolttoakaan. Vaikka kyseessä ei olisi edes polttaminen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1427

**Mikäli yhtään ymmärrän, on tämä juttu huomion arvoinen.** 3.10.2017 “Up to 6.6 million early deaths in America might be averted over 10 years if smokers switched to e-cigarettes, and the nicotine delivery devices should be adopted as part of an “endgame for cigarette smoking”, researchers said on Monday. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1447

**Olisiko laitettettava mieleen?** 5.10.2017 Kaivokatu 15, Kotka. Kuka tietää. ?? Puff Kotka avataan pian http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1459

**Smooff tupakan kevennin ilmoitti virheellisesti** 5.10.2017 Enkä pidä siitäkään että tuotetta tai menetelmää jota jostain kumman syystä voi mainostaa ja markkinoida vaikka on ihan tupakointia, mainostetaan virheellisillä tiedoilla. kts kuva alla. ( Ja mieti mieti mieti.. huomaat kyllä ) http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1453

**Videossa** 11.10.2017 Kyse on eräästä merkittävästä seikasta. Nimittäin höyryttely ei jätä savujälkiä eikä tervaa tapetteihin.. Oikeastaan videon sisältö on hieman totuudesta poikkeava siltä osin etten yleensä höyryttele sisällä kuin näissä kuvaustilanteissa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1469

**Tupakoinnin vaihtaminen sähkösavukkeisiin** 12.10.2017 voisi säästää jopa 6,6 miljoonaa yhdysvaltalaista ennenaikaiselta kuolemalta http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1475

**Täydennyksiä** 26.10.2017 Ps. Ei tarvinnut taaskaan turvautua tupakkaan , makoisat höyryt riittivät jälleen. ostin kuvassa olevien lisäksi myös akun, pari lisäpulloa atopäitä makutiivisteitä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1509

**Hyvä video** 1.11.2017 Aika selkeästi kerrottu. Laitoin suomennoksen asetuksista päälle ja vaikka se nyt suomensi mitä sattuu, niin silti ymmärsin aika helposti http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1550

**Sähkö “TUPAKKA” kauppa on kauppa jossa ei välttämättä myydä tupakkaa lainkaan.** 2.11.2017 Lähistöllä on kuitenkin kauppoja joissa on julkisesti esillä eri makuisia purkka TUPAKOITA eli nicoretteja. On suorastaan omituista miten TUPAKAN mainostaminen on kiellettyä sellaisistakin tuotteista joissa ei ole TUPAKKAA ollenkaan, ei välttämättä edes nikotiinia. Mutta samaan aikaan on täysin luvallista ja jopa suosittelevan julkista myydä purkka TUPAKKAA joka on nikotiinivalmiste. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1552 *

*Naurattaisi jos kyse ei olisi tästä asiasta** 2.11.2017 Naurattaisi niin pirukseen, koska on päivän selvää että kysymyksiin saa halutessaan aina halutunlaisen vastauksen. Mikäli joku haluaa tehdä minkä vain kyselyn vaikkapa hedelmäkarkkien maun perusteella, niin siitä vaan. Kritiikkiä esittää vain ne jotka eivät pidä hedelmäkarkeista. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1554

**191 päivä menossa 190 takana.** 2.11.2017 Video http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1556

**Passiivisesta tupakoinnista helposti aktiiviseen tupakointiin.

** 4.11.2017 Tupakkakopissa höyryttely on jokseenkin outo kokemus. Höyryttelijäkin joutuu passiivisen tupakoinnin uhriksi toteuttaessaan omia mielihyviään eli höyryttelyä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1562

**Epäkohta** 4.11.2017 Miksei höyryttelijöille, ns vapettajille ole omia koppeja, vaan joutuvat höyryttelemään samoissa kopeissa kuin savuttelijat? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1560

**Minulle jokainen hetki höyrytellen on yksi poltettu tupakka vähemmän.**

16.11.2017 Nyt on taas lehdessä joku kirjoittanut väitteen ettei sähköhöyrykkeen käyttö voi toimia tupakoinnista vieroituksessa. Minulle omat kokemukseni ovat olleet täysin päinvastaisia. Olen omalta kohdaltani pistänyt merkille että pärjään täysin ilman tupakkaa käyttäen sähköhöyrytintä. Pidän toki höyryttelystä muutenkin , enkä ole pitänyt lainkaan kiirettä höyryttelyn lopettamiseksi. Nikotiiniriippuvuutta joka aiheuttaisi kauheat “nikkikset” ei minulla tällä hetkellä ole koska olen käyttänyt niin kauan aikaa sitten nikotiinia. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1606

**Puurot ja vellit sekaisin** 17.11.2017 Kirjoituksessa ei minun nähdäkseni ole yhtä ainutta faktatietoa mukana jotka koskisivat sähköhöyrystintä. Sen sijaan kirjoitus haluaa manipuloimalla luoda kuvan kuinka sähkö”tupakka” on sama asia kuin analoginen savuke. Syyksi heitellään puolihuolimattomasti nikotiini vaikka nikotiini on samalla tavalla mukana myös tupakan vieroituksessa mm hyväksi keinoksi nähdyssä purkkatupakassa. Mitään muuta yhteistä sähköhöyrystimellä vs savukkeella ei sitten olekaan http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1608

**Ensimmäinen laatuaan** 18.11.2017 Tänään on julkaistu Riccardo Polosan uusi tutkimus, joka on ihan ensimmäinen laatuaan. Tutkimuksessa seurattiin 3,5 vuoden ajan päivittäin höyrytteleviä ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aiemmin eikä sinä aikana tupakoineet. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1610

**Höyry pelottaa** 22.11.2017 Kännykkäpäivitys Pelottelu höyrystelyn vaaroista on onnistuneesti toiminut. Juuri äsken iäkkäämpi rouva mainitsi höryttelyn olevan kuulemma yhtä vaarallista kuin tupakoiminen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1618

**Outoa mustamaalausta Seura lehdeltä** 23.11.2017 Tupakoimattomuuden luulisi olevan hyvä juttu. Mutta toisten mielestä ei. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1622

**Höyry pelottaa** 22.11.2017 http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1618

**Sensuuria sekä pimitystä, vai bugi?

** 24.11.2017 Savuton Suomi ja Stumppi FB sivuilla on ollut havaittavissa outoa toimintaa. Voi olla että outouden takana on ohjelmaan liittyvä bugi, mutta jos niin ei ole, on kyseessä vakava pimitys sekä sensuuri omien etujen tavoittelemiseksi. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1624 **Sähköhöyrystin / “sähkötupakka” on tehokas

** 24.11.2017 Höyryävät terveiset mustamaalaajille. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1626

**Savuttomana 216 päivää!** 27.11.2017 Enpä uskonut tätä päivää kokevani tällaisena kuin nyt on. En uskonut että koskaan enää onnistuisin. En myöskään uskonut että joudun taistelemaan oman tupakoimattomuusprojektin lisäksi vielä muustakin. En uskonut kirjoitettavan niin paljon “paskaa” sähköhöyryttelystä kuin siitä kirjoitetaan. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1628

**En käytä tupakkayhtiöiden tuottamia välineitä...** 27.11.2017 Minulla ei ole mitään vastaan kyseisiä HNB tuotteita tai välineitä. Kyse on vain siitä ettei minulla ole kokemusta, eikä tietämystä näiden markkinoille tulevien uusien tupakkaa tai tupakan ainesosia käyttävien http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1634

**HeatNotBurn** 28.11.2017 Ihmisille syydetään mielikuvaa ihan tosissaan. Saattaa olla että potkaisee joskus vielä omaan jalkaan. Tiedätkö sinä mitä tarkoitataan sähkösavukkeella ja sähkösavukkeella? No toinen on HNB ja toinen on VG/PG laite. Jälkimmäinen ei käytä tupakkaa lainkaan päin vastoin kuin se ensimmäinen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1636

**Tein niiden kanssa sovinnon** 28.11.2017 "Ruonansuu lopetti tupakanpolton vuonna 2001. – Kysyin itseltäni, miksi mä tappelen. Voin myöntää, että tupakka ja viina on kovempia jätkiä kuin minä. Tein niiden kanssa sovinnon. Eivät ne enää kiusaa, vaan pystyn olemaan aika rauhassa molempien aineitten kanssa.” http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1638

**Meinaa lähteä lapasesta...** 29.11.2017 Toimintani on omalta osaltanikin “lähtenyt lapasesta”. Alan vouhottaa enemmän kuin tiedän koska olen sen tiedon varassa joka kohdalleni osuu. Oman tietämykseni valossa olen sitten nostattanut mopon keulaa liiaksikin. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1640

**Harvemmin tiukkoja hetkiä** 29.11.2017 Onneksi aika kultaa muistoja. Mieli alkaa muistamaan kuinka helppoa tämä kaikki on ollutkaan. Näin tulee käymään. Näin on käynyt muidenkin vaikeiden asioiden kanssa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1644

**Nyt vastaamaan** 30.11.2017 Kyselyyn vastaaminen http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1648

**Oikea hetki lopettamiselle** 1.12.2017 Milloin on oikea hetki lopettaa tupakointi? http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1650

**Pimittäminen ei ole oikea tapa hoitaa asioita** 1.12.2017 Nikotiinituotteiden riskeistä annettava oikea kuva Lääkärilehden numerossa 45/2017 julkaistiin monessa mielessä kyseenalainen kirjoitus uusista nikotiinituotteista (Kristiina Patja: ”Tupakkateollisuuden vanhat keinot uudessa käytössä”. Ajas¬sa/Näkö¬kulma 10.11.2017). http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1652

**Tuulta päin** 2.12.2017 Se näkyi tai oikeammin sanottuna konkretisoitui eilen illalla ja yöllä. Tuli taas tavattoman suuri ikävä tupakan makua. Siis silleen että vetelisi ihan posket lommolla ja raivopäisesti ainakin kaksi tupakkaa. Yöllä alkoi jo suussa maistua… http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1654

**puhtailla papereilla** 4.12.2017 Lauantaina illemmalla oli sitten ystäväperheen järjestämät juhlat. Osallistujista suurin osa on tupakoitsijoita. Juhliin liittyi oleellisena osana alkoholin käyttö. Olin aika maltillinen juhlija. Mutta oli kyllä aika vahva kiusaus sortua tupakoimaan. Monta kertaa. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1656

**Outoa mustamaalaamista Stara lehdeltä** 4.12.2017 Ennen kuin siirryt alla olevaan linkkiin koskien Staran sivua, vilkaise ensin pari muuta linkkinä. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1658

**Ollaanko nyt oikealla tiellä?** 5.12.2017 "- Tähän saakka suomalaisten terveysviranomaisten suhtautuminen muita tuotteita kohtaan on ollut kielteinen. Näkemyksemme mukaan korvaavia tuotteita vastaan käytävä kamppailu on kuitenkin kamppailua ratkaisua vastaan, Hamadi kirjoittaa.” “Syöpäyhdistys on täysin päinvastaisella kannalla vaihtoehtoisista tuotteista, joiden vähempää haitallisuutta ei ole yksiselitteisesti näytetty toteen. - Lainsäädännössä tulee varautua uusiin tupakka- ja nikotiinituotteisiin, mukaan lukien heat not burn -tuotteet, niiden saamiseksi nopeasti säätelyn piiriin, Syöpäyhdistyksen Karjalainen ja Ollila kirjoittavat.” http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1660

**Paheesta toiseen siirtyminen** 5.12.2017 Kannattako paheesta toiseen siirtyä? Onnistuuko se edes? Tunnen henkilökohtaisella tasolla ehkä noin 10 - 15 henkilöä ketkä parhaillaan käyttävät sähköröökiä mutteivat polta oikeaa tupakkaa. Lisäksi tunnen henkilökohtaisista ystävistäni kaksi (2) jotka ovat myyneet omat sähkörööki vermeensä koska eivät enää käytä niitä. .. ..

**Kuika pitkä aika siirtymiselle eli “korvaushoidolle on “oikea” ja kuka sen määrittelee?** **Onko lopullinen tupakoimattomuus määritelmänä edes mahdollinen?** **Onko retkahtamisen syntyperä lähtöisen lopettamismenetelmästä?** kaikki tämä yhdessä tilapäivityksessä: http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1670

**Nikkis pähkäilyä 2** 5.12.2017 Nikotiini "Eikö silloin puhuta jo siitä lopunelämän riippuvuudesta jonka juuri nikotiini on aiheuttanut?? Käsitän nyt tahallani ihan kärjistäen, mutta eikös juuri nyt nikotiinin uudelleen saaminen aiheuta uutta nikkistä?" http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1666

**Hivuttautumismenetelmä** 7.12.2017 alkuperäinen ilmoitus tulevasta kokeilusta **Hivuttautumismenetelmä** 18.1.2018 yksi menetelmä tupakoinnin lopettamiseksi http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1672

**Yksi tyyny purkkatupakkaa kiitos!** 7.12.2017 Kokeilu nikotiinista. Täysin turha koe. Hölmö päähän iskeytymä. Mutta mielenkiintoinen tuntemus sekä kokemus. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1674

**Onneksi minäkin pääsin helpommalla** 8.12.2017 Luin erään tupakkapäiväkirjan “Hyvästi, rakas rööki - voiko edes lääke erottaa meidät” Olen todella helpottunut siitä miten tulin päässeeksi oikeastaan todella helpolla tähän päivään asti. Lisäksi muiden kertomuksia joissa on onnistuttu hieman helpommalla 8.1.2018 Pyysin hieman apua muilta seuraavin ehdoin: *On oltava omakohtainen kokemus joka on toiminut niin että tuon kolmen (3kk) sisään tavallinen tupakka on jäänyt 100% pois. *Mahdollisimman ykstyiskohtainen. Eli laite, nikotiinivahvuus nesteessä jne.. niin että maallikkokin ymmärtää. *Onko ollut vaikeuksia tai erityisen helppoa? lyhyt kuvaus. *Lyhyt tuntemus tai kuvaus suhteesta tulevaisuuteen. Onko tavallinen analoginen tupakka mukana kuvioissa? ja jos on niin miksi? Viimeisenä mutta ei mitenkään vähäisimpänä on Ramin tarina videona. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1676

#........................................................................................................................................

#"Tupakasta eroon" projektin tulokset sekä loppuraportti **Loppuraportti ensimmäisen vaiheen tuloksista sekä päätelmistä** Päätin viikonvaihteen aikana että teen tähän pisteeseen "loppuraportin". Katsoin että mitään merkityksellistä mikä horjuttaisi asetettua tavoitetta ensimmäisen vaiheen kehittymisessä ei ole enää tapahtunut pitkiin aikoihin. Kirjaan edelleen tilapäivityksiä ja asioita mutta katson siltikin että kehitykselle on tullut sellainen päätepiste josta seuraavaan askeleeseen ei ole ennalta suunniteltua päätepistettä. Onnistuminen niissä tavoitteissa jotka omalle tupakoimattomuus projektille asetin on ollut 100% onnistuminen. http://leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=1682

Pari lyhennettä matkan varrelle Satisfied Lisää löytyy tilapäivityksistä. MTL = Mouth to lung = höyry ensin suuhun DTL = Direct to lung = höyry suoraan keuhkoihin 1 2017-08-02 09:45