Ei kahta ilman kolmatta

5.6.2023

Ei ole kauan sitten kun oikeanpuleinen etujarrusylinteri alkoi vuotamaan. Tämä vasen puoli oli vielä kuiva sekä hyvin toimiva. Ei kuitenkaan ollut mikään yllätys että näin tulisi käymään. kts aiempi päivitys 

Lienee 2 vuoden seisonta ei tehnyt hyvää.

Kuten huomaa, ei tässääkään jarrussa ole enää alkuperäisen kaltaista automaattisäädön vaijeria paikoillaan.

Valiant vasenjarrupissii

Oikealla puolella pesin jarrukengät vedellä ja se onnistui hyvin. Pesin Pinelineä sekä vettä käyttäen myös tämän puolen.

Remppa alkaa. Ei muuta kuin repertuaari valmiiksi. Onneksi näin kesäiseen vaikkakin koleaan aikaan on taivastallin olosuhteet kohtalaiset. Ja kuten viimeksikin otin jarrukilven kenkineen pois etunavasta iroittaen jarruletkun runkopalkin vieressä olevasta liittimestä. Siinä on kaasupillistä suuri apu irroittaessa kierrenippaa letkusta.

Valiant jarruremppa alkaa

Jarruputken kanssa pistelämpö on hyvä apua. Tuli aikoinaan jo vuosia sitten hankittua tämä Providus setti Puuilosta. Ei ole tarvinnut ostopäätöstä katua. ostin samalla siihen isompi kokoisen suutin setin.

Valiant providuskaasu

Olipa jäänyt myymättömäksi lukuisista myyntiyrityksistä huolimatta.  Olipas sittenkin mukava yllätys.

Tässä vaiheessa se uskomaton vuosia kestänyt epäonnistunut myyntiurakka sai taas iloisen käänteen. Joskus 90 luvun alkuvuosina varastoon jääneet osat hupenevat vähitellen.

Valiant EW71202

Ei muuta kuin uutta kehiin, paitsi että jokin meni pieleen

Perskules. Onneksi en kenellekään asiakkaalle saanut myytyä tätä sylinteriä. Siinä oli jarruputken kirteessä jokin kierrevika. Alkukierre meni hyvin mutta aivan lopussa jäykkeni vaikkei siellä silmin nähden mitään vikaa ollut. Lopulinen kiristys kuitenkin halkaisi kierreosan.

Valiant jarrusyl kierrehalki

Ei muuta kuin vanha syl hiontaan. Ottaa uudesta sisuskalut.

Muistan vielä 70 / 80 ja 90 luvun alkuakin sen verran että varsinkin 70/80 luvuilla hoonattiin noita sylintereitä ja vaihdettiin uudet kumit. Näin tehtiin ihan merkkikorjaamollakin. Nykyisin lienee tuntematon käsite koko juttu.

Huvittavaa tässä on että minulla on kaksi hoonia jarrusylintereitä varten, toinen soveltuu hiukan isommillekin seinämille. Kumapaakan ei löytynyt tähän hätään. Toisaalta hiomapaperilla se tehtiin huoltokorjaamollakin useinmiten.

Valiant jarrusylint hionta

Hiomapareillakin saa ihan kelpoisaa jälkeä.

Jälki oli ihan kelvollinen. Ehkä hoonilla olisi saanut tasaisemmaksikin.

Valiant jarrusylhionta 

Jarruputken päästä vahingoittui hieman kierre

Jarruputken päähän tuli pieni kierrevaurio. 3/8 UNF mutterilla sen oikaistui kuitenkin hyvään kuntoon. Minulla ei ole samaista kierrepakkaa.

Valiant jarruputkenkierre

 

Hyny 77

Kanava Hyny77: Tästä

Ulkopuolinen vinkki. Nitkuttelua, kärsivällisyyttä.

n

Comments powered by CComment