Autot sekä tekniikka ·  · 
Last updated 9.8.2020 - 9.07 Visible also to unregistered users
 

Sanon sen kuvin

 ( Olen pahoillani mutta osa kuvista hävisi sivupohjan päivityksessä koneelta sekä sivuilta. Etsin jos löydän )

Sekin harmittaaa ettei hallussani ole yhtään kuvaa ensimmäisestä Valiantistani tai muistakaan sen ajan autoista. Avioeron jälkeen en ole edes nähnyt vanhoja kuvia.

Minä ja lempiharrastukseni (yksi niistä). Olin mukana kiihdytysurheilussa pitkän aikaa. Joko itse ajaen tai mekaanikkona / apumiehenä. Tuossa seison avustajana lähdössä. ( Auto on vm 67 Dodge Dart 440cid kuvausvuosi jostain 90 luvun alkupuolelta) Olen kaiten juuri kaatanut liiman renkaille ja näytän kuskille tietoa milloin renkaat ovat kauttaaltaan liimattu. Huomoitavaa että autossa on noita minun keltaisia tarroja. ( American car parts )

img388f

 

Minä Forssassa. On tullut vuosien aikana käytyä raviradalla lukuisia kertoja. Miltei alusta saakka aina jollain omalla autolla. Tässä vm 64 Plymouth Belvedere

belveforssassa.png 

ja tässä vm 65 Dodge Dartilla

forssassa

Dartin tarina maanpäällisessä tieliikenneverkossa loppui 31.12.2001 illalla Kouvolan lehtomäessä. Väistin eteeni kääntynyttä autoa. Vaihtoehdot oli ajaa päin käntyvää vastaantulijaa, tai yrittää väistää tolpan ja puun väliin. Kuinka ollakaan paksu lumipenkka ohjasi auton ensin tolppaa päin ja sitten puuta päin.

dart65kolari1.png

PC310900

 

Vasen puoli keulasta

dart65kolari2.png

PC310899

Olihan minulla jonkin aikaa kaksi vania. tässä 2+7 hlö rekisteröity 83 Combi Van . Myin sen 2011 pois 970tkm ajettuna. Tälläkin on Forssassa tullut käytyä muutaman kerran.

83vani.png

vani1

Penkit, verhoilun sekä ulkopinnan kunnostuksen tein jossain vaiheessa. Auto kun ei ollut Starcraft, ei siinä ollut sähköikkunoita.

Kun ostin auton, sain mukaani ison laatikollisen sähköhimmeleitä kuten liukuoven avaamiseen / sulkemiseen olevia osia yms yms. Jotkut lienee ollut autossa käytössäkin, en kaikista tiedä.

83vanietupenkit.png

Tuo mukiteline tuli korjattua kaikenlaisilla ruuveilla sekä liimalla. Siitä tuli ihan hyvä petsauksen jälkeen.

83mukiteline.png

Takapenkit olivat nämä kovennetut penkit, sillä auto oli rekisteröity 2+7 paikkaiseksi pakettiautoksi. Alunperin autossa on ollut pehmeät alkuperäiset istuimet . Matkustamossa ei ollut takaväliseinää paksin puolelle, vaan ihan sellainen linja-auto malli alunperinkin. Huomioitavaa oli että autossa oli jälkiasennus lisä ilmastointi/lämmitys takapenkin alla josta putket menivät myös etuosaan. Laite sekä putkistot asennettu ennen verhoilua. Matkustamo oli melko hyvin tuuletettavissa koska edessä oli avattava tummenetulla lasilla oleva kattoikkuna ja takana katossa oli myös avattava kattoluukku.

83vanitakapenkit.png

Sittemmin kävi useissa tapahtumissa 89 2+3hlö rekisteröidyllä vanilla. Erikoista huomioitavaa kohdassa lapussakin lukee että kaikki vitkuttimet kunnossa. Siis ihan kaikki oli silloin vielä täysin kunnossa. Monena kesänä tämäkin Forssan raviradalla käväissyt.

Lisäksi Forssassa olen käynyt omistamillani 64 Dodge Dartilla, 64 Plymouth Valiantilla, 67 Dodge Dartilla, 76 Dodge Aspenilla. Muiden kyydeistä olen varmaan useiten 74 Chrysler New Yorkkerilla

kunnossa.png

Vaunuilemisesta pidän myös. Ei ollut ensimmäinen reissuun lähtö tällä “meidän uudella vanilla”. Meillä oli vanha sekä “uusi” vani miltei vuoden ajan molemmat.

vanijavaunu.png

Molemmat vanit vuorokäytössä. Sikäli mukava sattuma että molemmissa vaneissani on ollut ihan toimiva lukkoperä. kaverini vanissa ei ollut, ja sen huomasi liikkeelle lähdössä ihan selvästi.

kaksivania.png

Vaunu oli silloin meille uusi, auto varmaan viimeisä reissuja vaunuamme vetämässä->

vanijavaunu2.png

65 Valiantin ensimmäinen kotimatka.

cruisereitamolemmat.png

Forssan lisäksi myös Pieksämäellä. Siinähän niitä plymareita

Pieksämäki.png

Kouvolan raviradalla. “The Luumun” vieressä. Tosi mukava tapaaminen Jarin kanssa kun hän esitteli 64 Dartin konehuoneen saloja. Mukana Jarilla oli dyno teholappu jossa lukemat todella hyvät. Alkoi tulla ikävä omaa 64 Darttia jossa aikalailla samankaltainen- ja tehoinen 225cid.

kouvolaravirata.png

64 Dart . Kuva Hangon katukilpailusta. Seuraavana päivänä Forssassa. Dart ei ollut silloin vielä minun omistuksessani. Minun aikana siinä ei enää ollut noita sponsoritarroja.

dart64-1.png

Dart Hanko reissun kotimatkalla Forssassa. Oli tällä kertaa radan puolella, kun useimmiten oli heinikolla.

dart64-forssassa.png

2018 oli lämmin. Lomareissulla Kalajoen ABC:n pihalla. Yövyimme tässä yhden yön ennen leirintäalueelle saapumista. Lämpöä riitti niin että …

kalajoelle.png

Eräs valiantti ensi kertaa kotipihalla

65saapuikotiin.png

Samaiseen valianttiin alettiin uusimaan verhoilua.

ovipahvinsapluuna.png

ovipahvinpohja.png

oviverhoiluja.png

tiukkakangas.png

valmispenkki.png

Laitan tähän loppuun ei niin auto- eikä tekniikkakaan aiheisen kuvan vuodelta 2001 vapun alku. Eli olen ollut paljon enemmän autoalalla sekä kaikenlaisen tekniikan alalla yrittäjänä, sekä työntekijänä. Mutta tänä päivänä jo puolet työelämästä kouluttajana, konsulttina, yritysneuvojana jne.. Tässä kuvassa olen tietotekniikkaryhmän kouluttajana. Ja kuten pienestä kuvasta näkyy.. vakavin kasvoin.

vappu2001.png

 

Oli ihan pakko!

Aivan mahdoton määrä muistoja tulvahti mieleen kun tämän näin. Niin monet ikimuistoiset tilanteet vilisivät mielessä. Kuva otettu 8.8.2020 KVL ravirata Swapissa. Konepelti muuttunut mustaksi entisen punaisen jälkeen.

dart67 440 ent kujala

Oli vielä yksi tarra menneisyydestä. Sielläkin kisoissa tuli oltua. Tuli oltua aika monissa kisoissa. Oli autojakin monia minkä kanssa radoilla tuli käytyä.

streetcup1990

Tässä kuva vanhoista ajoista samasesta Dartista. Meikäläinen liimoja tai mitä lienee levittelemässä. Auto oli noihin aikoihin sellainen matalien 11 sekunnin vehje.

motopark

Ja kyllähän nuo pakosarjat (pyörän kotelossa) tuovat monia “lämpimiä” ellei peräti kuumia muistoja mieleen. Varsinkin sieltä lähtöpäästä jossa sytytystulpatkin ovat.

pakosarjat440.jpg

pakosarjat440

Hieman harmittaa kun tohkeissani kuuntelin auton poislähtöä tapahtumasta. Seisoin paikoillani kuunnellen ratasjakopään korviini kantautuvia viimeisiä “sulosointuja” videokamera kaulalla. Olisi pitänyt videoida muistoksi. Ihan varmaa on etten enää koskaan kuule tuon moottorin "vihellystä"

Ja mikä se siinä. Tuossa Dartissa oli sama 440 moottori kuin saman omistajan Chrysler New Yorkkerissa. Moottoria vaihdeltiin aina silloin sun tällöin. Dartin alkuperäinen 440 jäi enempi ns arki käyttöön. Silläkin kävimme Motoparkissa jonkun 12,8 tai 12,6 ajan rykäisemässä. Ei se paikoilleen jäänyt silläkään makailemaan. Menohalut olivat vieläkin nopeamman perään ja tiedossa oli että NewYorkkerin pannu oli vieläkin pirteämmässä kunnossa.

Tässä video jossa Chrysler videon alkupuolella. Yhtään en tiedä mikä iskukunto sillä oli tuolloin, mutta parhaimmillaan aika oli jossain 13 sekunnin tuntumissa, muistelen että 13,1 sek varttimailille olisi ollut paras. Dartissa samalla koneella aika oli jotain 11, ---- oisko 11, 3 tai 11,1 nyt en muista mutta kovin nopea se oli matalalla 11 sek ajalla.

n

Comments powered by CComment