Kokeilenpa vaihtaa jakohihnan

Nyt sitten paukahti (Todellakin joku alkoi viirata ) päähän vaihtaa jakohihna sekä todennäköisesti vesipumppu tuohon PT himmeliin. Autoa myydessä on jakohihnan vaihdolla aikamoinen merkitys. Jokainen joka on asiasta vähänkään perillä, tietää että PT jakohna vaihtotyö ei ole halvimmasta päästä.

On todettava että vaikka 80/90 ja hiukan 2000 luvun alkupuolella noita jakohihnoja autoihin olenkin vaihdellut työni sekä harrasteiden tasolla kymmeniä kertoja, ei minulla ole PT Cruiserin jakoremmistä minkäänlaista mutu tuntumaa

Joko PT joutaa paaliin? , vai josko sittenkin huoltaisi ihan ite?

Mistä kumman kautta?? Jospa akkukotelon kautta.

n

En ole koskaan tutustunut kyseisen auton jakopään sisältöön missään muodossa. Ja voin todeta että onhan melkoinen hässäkkä koko paketti.

Mietteitä mitä ja miten olisi pitänyt toimia. (alla )

Hommassa on se hyvä puoli ettei mikään tee poikkeusta. Eli mikään ei onnistu ekalla, tai tokalla, eikä usein edes kolmannellakaan. Nytkin tuli väärät osat vaikka varaosakirjojen tai opusten mukaan pitäisi olla ainoat vaihtoehdot. No ei ollu ei.

Väärät osat

Aina välillä on hyvä katsoa mitä ruuveja on irroitellut ja mistä mikin on.

Mikä mistäkin on (Ruuveja)

 UUsia työkaluja on tullut tehtyä itsekin. Olen yleensäkin ensin aina kokeillut tehdä itse vanhoista romuista työkaluja. En viitsi yhtä kertaa varten ostaa kalliilla.

Uudet osat. 

Minun nuoruudessani autoissa oli vuosikymmenet samoja osia. Monesti vielä eri merkkistenkin autojen osat saattoivat sattua keskenään. Nykyisin ei saman merkin, saman mallin, saman vuotisen jn jne osat välttämättä sovi keskenään.

Kiristin kiristää jo hermojakin

Erilainen

Vesipumppu

Riepukonsti

Monia erilaisia konsteja saa yksin tehdessä käyttää. Yksi niistä oli riepukonsti

Puristetaanko?

Kyllä se puristamalla loppujen lopuksi meni. Kiitos kuuluu PT Cruiser FB ryhmälle. En uskaltanut puristaa tarpeeksi voimakkaasti. Ja tärkeintä! Pitää puristaa hitaasti.

12.8.2022 aamun avaus. Kaikki näyttää niin hyvälle .. ..

Ja kuinkas kävikään. Eli vinkki unohtui ja jäi väljää väärään kohtaan. Tehdäänpäs ajoitus uudelleen ja muistetaan antaa "väärinpäin" hiukan löysää kiristäjälle.

Ajoitus uudelleen.

Tuenta kiinni

Silausta vaille valmis

Silausta vaille valmis jakohihnan vaihtohommeli. Muita juttuja piisaa vielä "yllin kyllin" . ABS remontti on vielä kesken. Ja aika paljon kaikkea pikkufiksuuta sieltä sun täältä.

Hihnan vaihtotiedot KM 241279 pvm 14.8.2022.

Samalla vaihdettu kiristimen ohjausrulla, sivuohjausrulla sekä vesipumppu.

 


Muiden videoita

Onneksi on noita ulkomaan videoita joista voi ottaa oppia. Ongelmaksi on tullut vain etten ole löytänyt edes sattumalta sellaista videota jossa koko vaihtotyö olisi yksityiskohtaisesti alusta loppuun selvitetty.

Tässä video jossa moottorin alempi kiertoa rajoittava kumityyny ( autossa oikealla alhaalla moottorin alapuolella. ) vaihdetaan

Tässä videossa näytetään värinänvaimentimen ( Dampperin ) irroitus sekä siihen sopiva työkalu. Lisäksi laturin hihnan löysäys. Oleellista on avainkoot. ( esim keskimmäisen kannattimen pultin kanta on T55 ) Ohjaustehostimen öljypumpun takaa olevat pultit voidaan avata jäähdyttimen yläpellin poistamisella helposti, tai akkukotelon kautta kuten minä tein. HUOM! Keskikannattimen rauta (alumiini ) on kolmella pultilla moottorin etupäässä.

 

Mitä jos vaihtaisi koko moottorin? Miten se tapahtuisi?

Neonissa on sama systeemi. Joitakin pieniä eroja, mutta kuitenkin.

n

n

Comments powered by CComment