14.8.2022

PT Cruiser ei kierrä kuin n. 3800 - 4000 rpm

En tiedä tuliko tämä vika näiden ABS anturitutkimusten vuoksi vai tuliko se liittyen jakopää remppaan ?? 

Kaipa tuokin joskus selviää.

( JK HUOM!! Kierrosrajoitus on selvinnyt. Kyse on auton ominaisuudesta joka estää korkeat kierrosluvun paikoillaan ollessa )

Linkki daimler-chrysler (webs.com)

Meillä oli aiemmin joskus  2.0 VM 95 Neon jossa tuli sama juttu polttoainepumpun sulakkeen palaessa kolme vai neljä kertaa peräkkäin. Rajoitus poistui töpselin kautta nollatessa. Neon rajoitti myös käyvien sylinterien määrän kahdeksi.

Vikatila

n

Yritin selvittää omin keinoin vikakoodeja.

Himmelitekniikkaa!

Videon alussa suositeltu yhteystieto

Chrysler autojen erikoispaja

AutoLa Garage

p. 044 949 2167

www.autola-garage.fi

Hasunmäentie 4, 46860 Keltakangas

21.9.2022 olin testerille menossa

Uutta osaa tilaamaan

Testeri osoitti että vaemmanpuoleinen anturi ei anna arvoa. Eli väittämä anturin viallisuudesta tai yhteyden puuttumisesta.

Huomattavaa!

Oikealle puolelle on jo vaihdettu uusi anturi

23.9.2022 sainkin uutta himmeliä asennettavaksi 

EI TOIMI! 24.9.2022

Alkaa hiukan ottaa kupolista

 

Mitenköhän tämä selviää?

Onkohan johdin poikki?

Testeri ilmoittaa ettei vasemmasta etupyörässä olevalta anturilta tule signaalia. Uusikaan anturi ei poistanut merkkivaloa.

Vanha anturinjohdin saa toimia apuvälineenä

Mystiikkaa oli ja on edelleen

johtimissa ei ole katkosta

Johdot paikoillaan

Nyt ei omat konstit oikein enää riitä. Ymmärrys on muutenkin ollut nollan tienoilla. Pitäisikö tämä nyt jotenkin kuitata taas tyhjäksi? Toiset sanoo että ABS kuittaantuu heti kun anturivika on korjattu, toiset sanoo että vikavalo jää päälle niin kaukaksi kunnes kuitataan koneella pois.

 

Viimeinenkin vika paikallistettu lopultakin.

Oikeanpuolenen etupyörän ABS anturi oli epätarkka sovitukseltaan. Se oli liian lähellä hammaskehää. Pieni viilaus ja etäämmäksi asettelu korjasi lukuongelman.

ABS sensorin toimintaa:

Monessa Youtube ohjeessa mittaillaan AC-jännitettä ABS anturilta. Cruiserissa ei kuitenkaan mitää tietoa tule ilman käyttöjännitettä anturille.
Autosta tulee anturille noin 11V jännite, jolloin anturin johtimista saa 0.4V AC jännitteen näkyville pyörää pyörittämällä. Samalla näkee, että jos 11V tasajännite on olemassa, niin liitokset toimii. Vaatii vaan kaapelin kuorimista mikä ei välttämättä ole mukavaa.
Omaan hioin pienen loven kuoreen kahteen kohtaa, josta sai piikillä mitattua. Korjaus kitillä ja vulkanoivalla teipillä.
Anturin voi tarkistaa myös pöydällä.
Anturin sisällä on suojadiodi, joka näyttää 0.6 V kynnysjännitettä.
Siitä on helppo päätellä käyttöjännitteen polariteetti. Virtaa on syytä rajoittaa 1500 Ohm. vastuksella.

Juha Suomelan tietoisku 

Tässä video, ehkä selventää.

 How to check how the operation of the ABS detached sensor. First check the polarity of the ABS sensor. It is easy to do with a multimeter with diode measurement. The multimeter shows the polarity of the protection diode. The video shows how +12V and GND are connected.

n

Liimaus petti

Tässä videossa ollaan jo kokonaan toisessa "maailmassa". Eli vika siirtyi minulle helpommalle tasolle mikäli puhumme asian ymmärtämisestä. Käsijarru ei pitänyt katsastuksessa. No ei mikään ihme kun kengät ja pinnat irti toisistaan. Viimeksi temppuili käsijarru parisen / tai kolme vuotta sitten kun jarrukilven nysty oli kulunut pois. ostin uuden kilven ja nyt tiedän miten korjata vanha, niin eipähän tarvi uutta enää ostella. Tämä kilven nystyongelma koskee kuulemani mukaan vain ensimmäisiä PT Cruiser malleja.

Käsijarrukenkien asentamisessa huomasin kovan ähräämisen jälkeen että kengät kannattaa asentaa jouset kiinnitettyinä kenkiin. Sitten senkuin muljauttaa paikoilleen. Ensin liki tunti ähräystä ja lopuksi 10 minuuttia niin koko homma on siinä.

 

 


Muiden videoita

 Limiter at 4000 RPM on PT Cruiser

PCM proplem 2001 PT Cruiser

n

Comments powered by CComment