Nivelen ( pallonivelen ) rasvaus.

Nipallisia palloniveliä ei nykyisin enää ole monessakaan autossa. Liekö syynä auton huoltovälien pidentäminen niin pitkiksi että rasvattavat nivelet ehtivät kuivua huoltovälin aikana, vai valmistajien into myydä uusia niveliä.

Totuushan on ettei rasvattavasta nivelestä ole mitään iloa ellei sitä rasvaa huolellisesti kunnolla sekä säännöllisesti. Pelkkä rasvanippa nivelessä ei ole pitkän kestoiän merkki.

Pahin aika nivelen kannalta on talvi. Ei oikeastaan pelkästään siksi että talvi on kylmää ja kosteaa, sekä suolaa, hiekkaa jne jne.. Näiden raskaiden olosuhteiden lisäksi nivelien rasvaaminen kotipiharemonttina jää usein kevääseen. Keväällä onkin sitten tehty huomioita kuinka raidepään nivel on täynnä ruosteista vettä, ja nivel klonksuu väljyyttään. Syyhän on suojakumin "pettäminen" niin että maantien suolavesi, hiekka ja etenkin sohjoinen vesi on päässyt nivelen sisälle.

Talvella pitäisi siis rasvata nivelet vieläkin useammin kuin kesällä.

Mitä on huomioitava rasvatessa

Vaseliinivertailua ( Lube Hakkiz )

Seitsemän vinkkiä rasvaprässin käyttöön – näistä syistä rasvaprässissä esiintyy toimintahäiriöitä

https://www.koneviesti.fi/huolto-ja-tekniikka/24dc188b-abfc-5c63-a618-5e0a1fe793d6?utm_source=facebook&utm_medium=toimitus&utm_campaign=kv-liikenne-toimitus-2024&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1Zc2hdQ77Yocg_Eu37oX96pKR0xb4qVv5Nz05_CmttjmOOOrsJdf_lDfM_aem_AeP3xWMYnLekmE0TQ3HvHX7qi_v_rzNvekjiWmQ8mP_-uNHzeKLdeNxFQJbepnbe3laYmpMb5X1icTaJEACojLUi

n

Comments powered by CComment