Tähän pitäisi luoda näkemyspohjaa erilaisista korjauksista.

Idea ei ole etsiä ns tökeröitä korjauksia vaan tökeröä korjauksien arvostelua.

Korikorjauksista nostetaan aina esille "kanaverkko" ja savi eli pakkeli. Monesti rakenteet joissa tällaiset kanaverkkoviritelmät ei kuuluisi olla ovat heikentämässä auton rakenteita. Mutta vastaavasti taas monesti tällainen kanaverkkoviritelmä toimii siinä missä joku muukin paikkaus, vaikka ei niin pitkäikäinen tai kestävä olekaan. On todellakin lukuisia "kanaverkko" korjauksia joita on autoihin tehty kautta aikain. Jos ajattelee asiaa toisenlaisin silmin, voi tällaiselle kanaverkko korjaukselle olla hiuan myös perusteita.

Itse voisin ajatella vaikka niin että tiedän ja uskon että kyseinen ajoneuvo elää viimeistä tai ehkä maksimissaan toiseksi viimeistä elinvuottaan. Sekä lisäksi paikkaus ei ole sellaisessa paikassa jossa sillä olisi turvallisuutta heikentävä puoli. On myös huomiotava että ajoneuvo ei ole enää milloinkaan tulossa uudelleen liikenteeseen.

Mutta hirveä möykkä nousee kun vuonna x ja y ennen miekkasotaa on amerikan Joe korjannut vanhan Chevy novan takapaksin lattiaa pakkelilla ja kanaverkolla. Amerikan Joe ei ehkä ole koskaan ajatellut että hänen ikäloppu Chevynsä enää koskaan tapaa toista korjaajaa. Tämä vain esimerkkinä.

 

Entäs sitten yleiset hitsisaumojen mollaus jutut. Monesti pakoputkihitsari pelastaa oleellisimman eli hitsaa juuri sen mitä pitikin hitsata. Ei ole mikään pakko olla luokkahitsari että saa jonkun pakoputken kiinnittimen hitsattua. Hitsisauman ulkonäköä tärkeämpi seikka on ne seikat oliko hitsaamisesta hyötyä. Pitääkö sauma riittävästi, jääkö ruosteelle uusi muhimispaikka joka on lähes pahempi kuin alkuperäinen jne jne. Onko hitauskohde rakenteellisesti oikein tehty.

 

Sähköviritelmät 

Monesti esim noita autoissa olevia sähköviritelmiä on todella surkeita luomuksia. Mutta ns haukkuminen ja mollaaminen ulottuu hyvin usein ihan oikeaoppisesti tehtyihinkin korjauksiin.

Sähköjohdoista on usein paljon puhetta. Mutta yleisimmät virheet ovat kuitenkin yleisemmin hyväksyttyjä ns "siistejä" asennuksia.

Luin juuri FB palstalta julkaisun jossa oli aikalailla siististi asennettu radio. Päällepäin minkäänlaista sanomisen paikkaa ei ollut, mutta julkaisija tarkoitti kuvassa näkyviä "sokeripala" liittimiä. Hänen mielestään ne olivat jotain pöyristyttävää.

Pintapuolisella katsannalla tässä kyseissä kytkennässä kytkentärimaa käyttäen ei ollut mitään sanomista. Täysin asiallinen sekä turvallisen näköinen kytkentä.

On totta että liitiriman kanssa tulee olla taito käyttää sitä oikein. Ihan vataavasti kuin Abiko liittimiäkin. On varottava ettei kiristellessää katko johdosta säikeitä.

 

niinpä niin

Pääasia on siis mollaaminen

Comments powered by CComment