Omituinen höpöttäjä

Eräs somehenkilö joka on ollut itse vasemmistoliiton listoilla vaaleissa, sekä seuraavan kerran kristillisdemokraattien listalla vaaleissa eli siis viimeksi. Ei päässyt eduskuntaan kummallakaan kerralla lausui sitten kerrassaan omituisen  jopa hieman persumaisen kommentin somessa:

"Jotenki vaikea uskoa että Suomessa on noin paljon kommunisteja 
Li äänimäärä."

Jaahas!

Melko mustavalkoista päättelyä todeta äänestäjien kommunistisuus eurovaali tuloksesta.

Suomessa on vähintääkin pari sellaista vaalia joissa tulokset voivat kertoa erilaisia asioita kuin esim eduskuntavaaleissa. Nimittäin presidentin vaalit sekä eurovaalit. Kummassakin voidaan suurestikin äänestää ihan eri henkilöä tai puoluetta jota äänestettäisi eduskuntavaaleissa. 

Motiivit äänestämiselle ovat erilaiset, jopa niin erilaiset että voidaan käyttää kärjistettyä ajatusmallia: Saadakseen jonkun "ulos" jostain, täytyy hänet päästää "sisään" johonkin.

"Saksikäsi" Purra, sekä "Satatonni" Satonen edustavat hallituksessa olevia puolueita. Ei uskoisi että samassa hallituksessa on samaan aikaan sellaisia puoluejäseniä joiden kannatus on näinkin erilainen kuten, "saksikäsi" Purran puolue 7,6% ja toisen eli "Satatonni" Satosen edustama, tai oikeammin puolueen johtajan joka hänkin oman lempinimen saaneena "Lapas" Orpon puolue 24,8%. 

Eduskuntavaalien jälkeen nykyisen hallituksen aloitettua pelko hyvinvointiyhteiskunnan menetyksen puolesta oli käsin tuntuvaa. Jos silloin sanoi varovaisenkin kritiikin hallituksen tekemille suunnitelmille kuulu somen kaikkivaltiaasta ympäristöstä varsinkin PS ympäristöstä "Uli uli ja vali vali, se on ilo korvalle kun vassarit valittaa". Kritiikin antajan ei kuitenkaan, eikä todellakaan tarvinnut olla "vassari" Mutta vassariksi ja kommunistiksi pääsi PS ääri öyhöttelijöiden suusta pelkästään sanomalla ettei pidä hallitusohjelmasta.

Sanoiko tämä puolueesta toiseen loikkiva somevaikuttajakin samoin perustein kommunistiksi Lin äänestäneitä? Onko tästä luettavissa että hän jatkaa puolueesta toiseen juoksulistaansa seuraavaksi persuihin ?? Persuthan näkevät kommunisteja joka puun takaa. Hmmm miksipäs ei. Kun miettii puolue listaa Vas, Kd, Ps siinä sellainen ehdokkaan selkärankaa kuvaava janlistaus puolueista. Ehkäpä hän todellakin on sitten seuraavissa eduskuntavaaleissa PS listoilla. Ainakin "suu" alkaa luoda ulosantia siihen "persumaiseen" malliin.

Omituista tässä oli äänestäjiä ja niiden olemusta pähkäillessä se että ne samat äänestäjät jota esimerkiksi äänestivät sellaista puoluetta suurin joukoin, joka lupasi ettei heikompiosaisilta leikata, eikä lakko-oikeutta rajata jne jne äänestivät siis sankoin joukoin ja saivatkin samasta puolueesta sitten päinvastoin toimivan "saksikäsi" puolueen. Siitäkin huolimatta ne samat äänestäjät öyhöttävät nyt osoittaakseen että "tätä me halusimme" . . . . . .  Tämä kokonaisuus on omituista höpöttämistä jos mikä.

"Rikas on valmis maksamaan satasen siitä ettei köyhä saa viittäkymppiä" Tällainen lause osuus aina välillä silmien eteen nettiä selaillessa. Ei epäilystäkään ettei se jollakin tasolla pitäisi täysin paikkansa. Onhan Orpon hallituskin jarruttanut yhteiskunnan toimintaa sekä valtion verokertymää niin kovalla kouralla ettei sille ole helppo hintaa laskea. Syynä sekä motivaaiona kurjistamiselle eli kaikelle on kuitenkin vain ettei heikompiosainen saisi mitään. 

Tästä kaikesta kun sitten pienessä päässä yrittää saada kokonaisuudn aikaiseksi voi vain todeta ettei mikään ole sitä mille se näyttää. Näitä edellä mainittuja seikkoja ei osaa selittää aukottomasti niin että niissä olisi järkeä. Yrittäjiä tähänkin hommaan selittelijäksi on kyllä ollut. Jokainen joka on koettanut selittää asian mukamas loogisesti onnistuneeksi, halutuksi, tai päätemän todeksi, on pelkästään "omituinen höpöttäjä" Niin ristiriitaisesti tämän joutuisi perustelemaan.

Euorovaali äänestyskäyttäytymisen mukaan pitäisi nyt sanoa "Uli uli ja vali vali , se on ilo korvalle kun "Ps" valittaa". Mutta ei siltikään oikein voi. Osaltaan voi, muttei oikeastaan kuitenkaan. Jos luit pähkäilyni niin huomasit miksi ei.

Ja sittenkin paskat!!!

Sanonpa kumminkin.

En ole vassari, enkä kommunisti, koskaan ollutkaan,  vaikka minua on siksi haukuttukin sanoen uli uli... jne. Nyt sanon vastaavasti yhtä vankoin perustein että Uli uli ja vali vali , se on ilo korvalle kun "Ps" valittaa

 YLE

Esimerkit näyttävät, miten hurja Li Anderssonin äänisaalis oli | Politiikka | Yle

"Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson teki eurovaaleissa ennennäkemättömän tuloksen 247 604 äänellään.

Andersson sai 13,5 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Hän olisi yksin ollut Suomen kolmanneksi suurin puolue kokoomuksen (24,8 %) ja SDP:n (14,9 %) jälkeen ennen keskustaa (11,8 %).

Andersson päihitti koko keskustan noin 33 000 äänellä. Hänen tuloksensa jäi noin 24 000 äänen päähän koko SDP:n saamasta äänimäärästä, joka oli 271 847.

Yksittäisistä ehdokkaista Andersson keräsi reilusti enemmän ääniä kuin seuraavaksi eniten äänestetyt SDP:n Eero Heinäluoma (96 503 ääntä) ja kokoomuksen Mika Aaltola (95 651) yhteensä."

b

KTS Onko sillä niin väliä ketä äänestää