Sattuu ja kivistelee mahaa niin vietävästi

Viime viikolla löysin kaupasta uuden kauraleipä tuotteen. Fazer 100% kaurapuikula. Koska olin jo syönyt pidemmän aikaa Lidl luomukaura sydänleipiä 100% kauraa, sekä Vaasan 100% kaura "reissumiestä" saamatta vatsanpuruja niin mikä ettei.

Minulla ei ole diagnosoitua keliakiaa mutta en siltikään voi syödä gluteenia sisältäviä tuotteita. Diagnosointiin tarvittaisiin kuulemma pieni kuuri syödä vehnää jne jne ja sitä en halua kokea kun se sattuu ja koskee niin vietävästi. Joten olen tyytyväinen omaan tuntemukseeni sekä siihen että yleensä löydän vaivattomasti tuotteita joita voin syödä huoletta.

Kun pussin kyljessä lukee että 100% kauraa, ei tuoteselostetta tule luettua niin huolella kuin ensimmäistä eri valmistajan vastaavaa leipää ostaessa, jossa muuta viljaa ei ollut. Sitä vaan uskoo että kun on 100% kauraa, niin sitähän se sitten on niin kuin ennenkin.

Vaan ei ole kaura aina kauraa.

vatsa oli ja on vieläkin muutama päivä leivän syömisestä kipeä. Leipä maistui kyllä taivaallisen hyvälle sekä pehmeälle. Olisi pitänyt hälytyskellojen soida kun ruoka maistuu hyvälle, niin jotain siinä on taustalla sellaista mitä ei ehkä pitäisi.

Fazer 100 puikulan tuoteselosteessa lukee selkeällä tekstilla jotta se sisältää vehnägluteenia. MIKSI en lukenut tuoteselostetta ennalta? Vannon ja vakuutan nyt kun ruoka alkaa pysymään jo hiukan sisällä, eikä tarvitse enää kävellä kaksin kerroin kivun takia, että seuraavaksi luen tuoteselosteen lukisi nimikyljessä vaikka 101% kauraa. Paska mikä tärppi se oli.