Kaurapuurosta yksi askel johonkin suuntaan.

Tekaisin tai kätöstelin itselleni koeluoteisesti kauralettusia leivän päälle.

kauralettusia

Ei muuta kuin pliitta lämpöiseksi ja piisiin klapeja, niin lämpenee talo samalla eikä kulu sähköä.

Ainekset

Vettä 2dl

Kaurahiutaleita sopivasti (tavallisia puurohiutaleita )

Munia 3klp isoja

Voita

suolaa 

Mustapippuri rouhetta / myllylllä tai valmiina

Sitruunapippuria / tai aromisuolaa

Suoritus

keitä 2dl kaurapuuroa johon olet lisännyt suolaa n ½ tl sekä voita nokareen (n 25g - 30g ) jo valmiiksi ennen hiutaleita.. Sekoita vahvasti jotta puuro saostuessaan kuohkeutuu kunnolla. Lisää joukkoon tässä vaiheessa mustapippuri rouhetta maltillisesti.  ( Omassa myllyssäni kolme pyöräytystä ) Laita valmis puuro jähtymään. Kun puuro on jäähtynyt hiukan, lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti ja niin että seos on tasalaatuista osittain juoksevaa, mutta melko kiinteää.

Paista noin 2 rkl annoksina paistin pannulla molemmin puolin. Seos on sopivaa jos se osittain valuu sekä levenee asetettaessa.  Paista ensin yksi koevedos jotta tiedät kypsyyden sekä maustamisen tarpeen. Lisää sitruunapippuria ja tai suolaa oman maun mukaan.

Kun paistat ja ladot astialle lettusia, mausta ne lämpiminä ollessaan äsken sopivaksi katsomallasi maustemäärällä suolaa ja sitruunapippuria. Laita niin että säilyvät hiukan aikaa lämpiminä jotta mauste asettuu lettusen pinnalle.

Ps mausta reilusti. on pelkälteen melkein mauttomia. Ilman lisämaustamista ei maistu juuri millee, mutta pippurit ja suola herättää henkiin ihan hyvän leivänpäälismaun, tai vaikkapa ilman leipää.

ja eiku ääntä kohti.